Consiliul IMM-urilor finanțează firmele din domeniul industriilor creative

Date:

Piața industriilor creative este încă la început în România, însă, datorită potențialului imens, antreprenoriatul în aceste industrii devine din ce în ce mai ofertant.

În efortul continuu de a îmbunătăți mediul de afaceri, Consiliul IMM-urilor din România implementează proiectul CREATIVE START, ce are ca scop încurajarea antreprenoriatului prin susținerea înființării de întreprinderi în industriile creative în zona Nord-Vest.

 

De asemenea, Florin Jianu, președintele CNIPMMR, s-a declarat încrezător în ceea ce privește viitoarele investiții în domeniul industriilor creative. „Consiliul IMM-urilor din România pariază pe industriile creative ca domeniu de competitivitate a economiei din România. Ne bucură faptul că 51,03% din start-up-uri vor fi înființate de femei, ceea ce arată potențialul de dezvoltare și dorința de a începe o activitate antreprenorială de către femei. Pasul următor este reprezentat de crearea unui hub la Cluj-Napoca, ce va folosi ca suport în dezvoltarea industriilor creative. Nord-vestul țării continuă să fie un vector de dezvoltare a industriilor creative, CNIPMMR fiind alături de dezvoltarea economică a regiunii”, Florin JIANU, președintele CNIPMMR.

florin_jianu


În același timp, analiza celor 145 de planuri de afaceri depuse relevă următoarele:
1. Cei mai mulți aplicanți sunt din Cluj (46,21%), Bihor (17,93%), Satu Mare (8,97%), Maramureș (9,66%), Bistrița (13,1%) și Sălaj (4,14%).
2. Cele mai multe afaceri vor fi înființate în următoarele domenii: activități fotografice – 8,3%, activități de realizare a softului la comandă – 6,9%, alte activități recreative și distractive – 6,2%, alte forme de învățământ – 5,5%, activități de design specializat – 4,82%, activități de creație artistică – 4,82%, activități fotografice – 8,3%.
Totodată, în cursa pentru obținerea finanțării în cadrul proiectului Creative Start s-au înscris peste 600 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 145 dintre acestea întocmind și depunând planurile de afaceri. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de acces la finanțare nerambursabilă de maximum
160.000 lei.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...