Plantări de arbori pentru un mediu sănătos

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a desfășurat și în primăvara acestui an o campanie semnificativă și, în egală măsură, profesionistă de plantări în beneficiul economiei naționale și al mediului înconjurător. Totodată, a acordat sprijin în acțiuni ale voluntarilor din organizații, companii, unități de învățământ.

Direcțiile silvice refac pădurile țării

Planul de împăduriri al Direcției Silvice Vâlcea a cuprins plantarea a aproximativ 385.000 de puieți forestieri. Suprafața de fond forestier regenerată în acest an cuprinde 160 ha: regenerări naturale pe 100 ha, lucrări de împăduriri 60 ha.

Specii precum molid, brad, larice, fag, gorun, paltin de munte, cireș se regăsesc în lucrările efectuate de Direcția Silvică Brașov, al cărei obiectiv a cuprins plantarea a 200.000 de puieţi forestieri. Au fost vizate regenerări natural pe 79 ha și regenerări artificiale pe 32 ha

În cadrul Direcției Silvice Harghita, campania de împăduriri de primăvară la Ocolul Silvic Toplița a cuprins plantarea a circa 200.000 de puieți forestieri pe
42,8 ha. La Ocolul Silvic Tulgheș, o suprafață de 58,9 ha a fost împădurită prin plantarea a 257.000 de puieți forestieri.

Direcția Silvică Tulcea are ca obiectiv pentru întregul an plantarea a
1.670.000 de puieți forestieri pe o suprafață de 232 ha necesitând împăduriri integrale și de 392 ha, completări și refaceri ale unor plantații calamitate. În campania de primăvară, au fost plantați 347.000 de puieți forestieri pe 59 ha de împăduriri integrale. În același timp, pe 110 ha s-au efectuat completări și refaceri de plantații calamitate.

Un parc natural reîmpădurit

Parcul Natural Putna-Vrancea a fost reîmpădurit cu puieți de brad
printr-o acțiune amplă a Liceului Teoretic Genesis College din București, în parteneriat cu asociația cultural-sportivă Aiki-Budo România și cu Primăria comunei Tulnici. Romsilva a asigurat puieții prin Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea. Directorul parcului, ing. Ion Militaru, a condus acțiunea de reîmpădurire, coordonată de specialiștii silvicultori.

Spune unul dintre voluntari, elevul Andrei Ioniță, în clasa a X-a: „Proiectul, din postura de voluntar, mi s-a părut că este foarte interactiv pentru noi, învățându-ne cu munca și responsabilitățile de mici. Am ales să mă implic în acest proiect pentru că îmi place natura și îmi doresc să am un impact real asupra mediului înconjurător. Acest tip de proiect este necesar în toată lumea, pentru a dezvolta o societate mai bună”.

Primarul comunei Tulnici, Aurel Boțu: „Sunt foarte impresionat de modul în care Genesis College și asociația Aiki-Budo România s-au implicat în aceste proiecte frumoase aici la noi. Toată comunitatea noastră privește cu admirație și respect modul în care elevii aleg să contribuie la un mediu înconjurător mai sustenabil și apreciem impulsul semnificativ adus economiei locale. Aceste acțiuni complexe de voluntariat ne dau speranțe pentru viitorul comunității noastre și pentru apropierea continuă a copiilor față de protejarea naturii. Vom sprijini acest tip de proiecte cu tot dragul de fiecare dată”.

Acțiunea de voluntariat dedicată pădurii face parte din seria de evenimente Service as Action, componentă esențială a programului MYP (Middle Years Programme) IB (International Baccalaureate), dezvoltat și implementat pentru elevii claselor a V-a-a X-a. 

Ioana Mîndruț, MYP coordonator în cadrul Liceului Teoretic Genesis College, subliniază: „O experiență reușită de tipul Service as Action se petrece în momentul în care elevii înțeleg nevoile altora într-o comunitate și există interacțiune constantă între ei și beneficiari. Mă bucur că am ocazia să dezvolt împreună cu copiii acest program care capătă contur cu fiecare nouă acțiune. Pe parcursul celor 6 ani de studiu MYP, elevii inițiază proiecte sau activități originale de voluntariat sau aleg să se implice în proiectele pe care școala noastră le pune la dispoziție, așa cum sunt proiectele de anul acesta: cel de reîmpădurire cu puiet de brad în Parcul Natural Putna-Vrancea sau cel de repopulare cu păstrăv a apelor din aceeași arie protejată”.

Genesis este din 2020 școală autorizată a programului internațional IB (International Baccalaureate) la nivel primar (PYP – Primary Years Programme) și gimnazial (MYP – Middle Years Programme), un program flexibil, ce pune accent pe învăţarea centrată pe elev, concentrându-se pe nevoile sociale, emoţionale și academice ale copiilor. Genesis College este prima școală din România complet digitalizată: toți elevii, de la clasa pregătitoare la liceu, au Chromebook-uri pe care își desfășoară activitatea. Liceul Teoretic „Genesis College” este școală candidată pentru Diploma Programme, un program în limba engleză pentru ultimii doi ani de liceu. Diploma de bacalaureat internațional are recunoaștere în aproape toate universitățile din lume.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...

Accelerator pentru creșterea nivelului de profesionalizare a industriei Influencer Marketing

Start-up-ul MOCAPP anunță o nouă ediție a programului de...

Mentorat, coaching și granturi pentru femeile antreprenor  

ING Bank România și Visa anunță lansarea programului She’s...

Parteneriat Consiliul Patronatelor ESG din România – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin

Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR) anunță că „a...