Romsilva a intrat în perioada de licitare a lemnului pentru 2017

Date:

Până la bilanțul general pe 2016 prezentat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, directorul general ing. Dragoș Ciprian Pahonțu ne oferă o imagine preliminară a ceea ce s-a realizat în acest an, cu deschidere spre anul care vine.

Domnule director general, cum caracterizați anul 2016?
2016 a fost un an dificil, care a început cu multe probleme create de aplicarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase. Ca urmare, în primele luni ale anului s-au produs perturbări în activitatea Regiei. Pe parcurs, am reușit să gestionăm această problemă. La ora actuală, premisele sunt că la sfârșitul anului Regia Națională a Pădurilor – Romsilva își va îndeplini toți indicatorii programați, atât indicatorii fizici, cât și cei economici, inclusiv profitul.

2017 cum se prefigurează?
Anul viitor sperăm să fie unul mai bun decât actualul. De fapt, noi pregătim de pe acum producția anului 2017. Conform unui nou regulament de valorificare a masei lemnoase adoptat de guvern la sfârșitul lunii august („Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică” din 31.08.2016, HG 617/ 2016, în vigoare de la 02.09.2016), noi deja ne aflăm în perioada de licitație a acestei mase lemnoase. Sperăm ca licitația să se desfășoare cu succes și, față de cea pentru 2016, să decurgă fără incidente.

În rest, ce altceva vă face să anticipați un an mai bun pentru silvicultură?
În 2017 apreciem că o să fie mai bine pentru silvicultură din multe puncte de vedere. Conform planului de administrare, avem foarte multe acțiuni propuse, nu numai de natură economică, ci și de natură ecologică, educativă și de îmbunătățire a imaginii Regiei, a activității silvicultorilor. Cu siguranță ne vom ține de ele, iar rezultatele se vor vedea.

Prețul mediu de referință rămâne neschimbat

„Prețul mediu de referință pentru vânzarea masei lemnoase în 2017 este similar celui din anul în curs și a fost stabilit prin Decizia 383/28.09.2016, care este disponibilă detaliat pe pagina online a Romsilva (www.rosilva.ro), în secțiunea Comunicate de Interes Public”, anunță Regia Națională a Pădurilor, în urma consultărilor reprezentanților acesteia cu cei ai Asociației Forestierilor din România – ASFOR, ca organizație patronală și profesională de profil, consultări privind modelul contractului de vânzare-cumpărare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,15 milioane de hectare fond forestier de stat, adică aproape jumătate din pădurile României. De asemenea, asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru încă un milion de hectare de păduri.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...