Migrația către România –Monitorul Social

Date:

Monitorul Social, proiect al  Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre migrația spre România, un subiect aflat până acum în umbra altuia înrudit, și anume migrația dinspre România.
Numărul imigranților, adică al persoanelor care își stabilesc oficial reședința în țara noastră pentru cel puțin 12 luni, este în continuă creștere de la an la an. În 2017 el a ajuns la cota 216.000, adică la fel de mult cât populația Ploieștiului sau a Oradei, conform celui mai recent recensământ.
Aproximativ 60% din migranți, an după an, provin din Republica Moldova. Acest lucru explică parțial atractivitatea regiunii istorice cu același nume din România, spre ea îndreptându-se 60.000 de migranți anual. Destinații importante pentru imigranți sunt de asemenea centrele universitare de tradiție (București, Timișoara, Cluj), precum și județele cu o creștere economică constantă sau cu o bază industrială puternică (Argeș, Constanța, Dolj, Prahova).

imigratieweb-860x2425

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...