Importurile SUA din China cresc cu 126%, până la 292 miliarde de dolari pe fondul pandemiei

Date:

Un raport realizat de Bankr indică faptul că importurile SUA din China au crescut cu 126,29%, până la 292,64 miliarde de dolari, între martie și octombrie 2020.

SUA depinde de bunurile ieftine ale Chinei

În octombrie, valoarea importurilor se ridica la 44,83 miliarde USD, cea mai mare cifră din perioada analizată. În septembrie, valoarea s-a ridicat la 41,21 miliarde dolari, o creștere de 0,9% față de 40,82 miliarde dolari din august.

În iulie, valoarea importurilor a fost de 40,66 miliarde dolari, în timp ce în iunie cifra a fost de 37,64 miliarde%. Cifra a reprezentat o creștere de 2,8% față de cifra de mai de 36,6 miliarde de dolari. În aprilie, valoarea s-a ridicat la 31,07 miliarde de dolari, în timp ce în martie, a fost de 19,81 miliarde de dolari.

De asemenea, studiul  a analizat valoarea importurilor Chinei din SUA în aceeași perioadă. Valoarea a crescut cu 84,69% până la o valoare totală de 81,76 miliarde de dolari, care este de cel puțin 3,5 ori mai mică decât importurile SUA din China.

Cea mai mare valoare a importurilor Chinei din SUA a fost în octombrie, la 14,7 miliarde de dolari, o creștere de 27,6% față de 11,53 miliarde de dolari din septembrie. În august, valoarea a fost de 11,03 miliarde USD, o creștere de aproximativ 22% față de cele 9,03 miliarde de dolari din iulie.

În iunie, valoarea era de 9,24 miliarde de dolari, în timp ce în luna mai, cifra se ridica la 9,64 miliarde de dolari. În aprilie, valoarea a fost de 8,6 miliarde de dolari, în timp ce în martie, a fost de 7,97 miliarde de dolari. Observăm creșteri apreciabile de la lună la lună.

Cercetarea Bankr a evidențiat unele dintre motivele care stau la baza dezechilibrului dintre importuri și exporturi între cele două țări.

„În ciuda războaielor comerciale, SUA încă depinde în mare măsură de China pentru furnizarea de bunuri low-cost care permit consumatorilor americani cu venituri limitate să se întrețină. SUA se bazează, de asemenea, pe China pentru a-și sprijini exporturile. China pare a fi principalul partener de export al Statelor Unite ale Americii” se declară în analiza citată.

Articolul complet, statisticile și informațiile pot fi găsite aici.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...