Consiliul de Administrație al Electrica SA și directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării

Date:

  • Consiliul de Administrație al Electrica SA și directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării

• Georgeta Corina Popescu a preluat funcția de Director General interimar al companiei

 

BUCUREȘTI, 16 OCTOMBRIE – Consiliul de Administrație al Electrica SA și directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018.

“Întreg Consiliul de Administrație își exprimă deplina recunoștință față de Cătălin Stancu pentru contribuția sa la conducerea Electrica”, a declarat Elena Doina Dascălu, președintele Consiliului de Administrație al Electrica SA. “Pe durata mandatului, Cătălin a inițiat schimbări semnificative care au îmbunătățit procesele și modalitățile de lucru, generând performanță în viitor. El a fost o persoană valoroasă pentru Electrica în această perioadă plină de provocări. Îi dorim lui Cătălin mult succes în proiectele sale viitoare”.

Cătălin Stancu a declarat: “A fost un privilegiu să conduc Electrica în această perioadă de transformare. A fost important pentru mine, în mod special, având în vedere că, anterior, am avut o istorie lungă în companie și, prin urmare, m-am identificat puternic cu aceasta. Sunt convins că am făcut mulți pași pentru dezvoltarea și modernizarea Electrica, confirmați de rezultatele financiare actuale. Doresc companiei o evoluție tot mai bună în viitor”.

Consiliul de Administrație va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare și Remunerare, pentru a selecta un succesor. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, pe doamna Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

 

ALTE INFORMAȚII

Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. De la data de 1 iunie 2018, doamna Popescu ocupă poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În perioada decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de  Secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 Președinte al Directoratului Transelectrica.

 

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...