Alegerile din SUA şi teoriile conspiraţiei

Date:

Alegerile prezidențiale din SUA nu doar că au dat un câștigător surpriză, în persoana magnatului imobiliar Donald Trump, considerat exponentul mișcării antisistem, dar au și excelat în teorii conspiraționiste.

Strategia de campanie a lui Donald Trump s-a dovedit câștigătoare pentru că a vizat tocmai clasa de mijloc și a gulerelor albastre, cei care au avut cel mai mult de suferit de pe urma procesului de globalizare. Trump li s-a adresat acestora când a spus că există o elită la nivel global, care dorește să-și păstreze dominația asupra poporului american. Hillary Clinton este un reprezentant al acestei elite, fiind potențată de presă și de elemente dușmănoase din guvern ca să-și poată promova și impune agenda globalistă. Nicio statistică, sondaj de opinie sau decizii birocratice nu pot rămâne în afara influenței acestor elite, inclusiv rezultatul alegerilor prezidențiale, declara Trump. Aceasta seamănă cu teoria Guvernului Mondial, care conduce din umbră omenirea.

„Pentru cei care sunt la butoanele puterii la Washington și pentru interesele lor globale, ei se aliază cu cei care nu se gândesc la binele vostru”, a spus Trump la un meeting în West Palm Beach. „Campania noastră reprezintă o amenințare reală pentru ei, așa cum nu au mai văzut până acum”.

Concepțiile lui Trump referitoare la teoriile conspirației sunt alimentate de ani de zile de organizațiile de extremă dreaptă precum InfoWars, care îi adună la un loc pe cei care contestă de foarte mult timp versiunea oficială a atentatului 9/11 și care văd în grupul Bilderberg și Forumul Economic Mondial, fantoma unui guvern mondial.

Trump a acuzat o conspirație împotriva sa care include „establishmentul” politic, Rezerva Federală, Biroul Statisticii Muncii, Departamentul de Justiție, elitele financiare globale, echipa de campanie a contracandidatului său și marile corporații. Dar cel mai mult a acuzat principalele mijloace mass media care au susținut exclusiv campania lui Hillary Clinton. La acest capitol, trebuie să recunoaștem că a fost în mod real dezavantajat de către cele mai importante trusturi de presă, care și-au declarat susținerea pentru Hillary Clinton. Astfel, afirmația sa că elita de laWashington și media națională există pentru un singur motiv: „să se protejeze reciproc și să se îmbogățească”, nu este complet ruptă de realitate

El a adăugat că „establishmentul” a cheltuit „trilioane” de dolari pentru a influența rezultatul alegerilor și a acuzat „structura de putere globală” pentru declinul producției industriale din mari orașe ca Detroit sau altele mai mici din Ohio, Pennsylvania și Carolina de Nord. „Au omorât toată industria din aceste orașe, până le-au golit și au acaparat bogăția pentru ei înșiși.”

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...