Asociația Dăruiește Viață construiește un spital modular

Date:

Asociația „Dăruiește Viață” construiește un spital modular pentru pacienții cu Covid-19 în curtea spitalului Elias din București, cu orizont de finalizare patru săptămâni. Planul este dezvoltat împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT și Linde. Dotarea și funcționarea vor fi în sarcina spitalului Elias și a Ministerului Sănătății. Oferind această informație, asociația „Dăruiește Viață” face apel la companii și la donatorii din țară și din străinătate pentru a se alătura proiectului.

Oana Gheorghiu, fondatoare a asociației: „Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital care va găzdui aproximativ 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă ești companie poți face o sponsorizare pe site-ul Dăruiește Viață, la secțiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poți dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcția, timp în care și criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid și, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în țară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili”.

Metodele prin care se poate dona către asociație sunt:

Pentru companii – contract de sponsorizare ce poate fi completat online – www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

Pentru persoane fizice

  • SMS cu textul IMPREUNA la 8826 pentru o donație unică de 2 euro (doar pe teritoriul României)
  • Cu cardul, online, pe site-ul asociației – www.daruiesteviata.ro/covid-19
  • Făcându-și propria campanie de fundraising pe site-ul asociației – www.daruiesteviata.ro/campanii
  • Prin transfer bancar, în conturile asociației

IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, Banca: ING Bank, sucursalaBucurești

IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, Banca: ING Bank, sucursalaBucurești, SWIFT: INGBROU

Carmen Uscatu, fondatoare a asociației: „România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia și Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate și incapabile să-și protejeze pacienții din cauza infecțiilor și lipsei de aparatură medicală. Este esențial ca acest timp să fie folosit pentru a acționa în sensul în care au nevoie pacienții și medicii”.

Asociația „Dăruiește Viață” a transmis prim-ministrului Ludovic Orban o propunere de replicare a spitalului în Moldova și Transilvania și așteaptă răspuns, gata să pună la dispoziția statului proiectul realizat de specialiști, expertiza și o parte din materiale.

Asociația reamintește că „s-a implicat activ în lupta cu Covid-19, direcționând toate fondurile strânse începând cu 11 martie către susținerea spitalelor și a cadrelor medicale din țară. Până în prezent, asociația a trimis echipamente de protecție și echipamente și aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 16 unități spitalicești din țară (Timișoara, Craiova, București, Petroșani, Brașov, Fălticeni)”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...