INS anunță o creștere a PIB de 4,4% pe T2

Date:

Produsul Intern Brut pe al doilea trimestru din 2019 a crescut cu 4,4% în termeni reali faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent (4,6% ajustat după sezonalitate, valoarea comunicată la Eurostat pentru comparabilitate), potrivit Curs de guvernare.ro.

Totodată, rezultatul brut apare ca bun în context european și confirmă stabilizarea creşterii economice la un nivel relativ apropiat de valoarea estimată la stabilirea bugetului pe anul în curs, potrivit sursei citate.


În prima jumătatea a anului, am înregistrat scăderi ale producției de -13,4% la fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, -9,9% la mobilă, -6,4% la construcții metalice, -6% la fabricarea produselor farmaceutice, -3,7% la mașini, utilaje și echipamente iar lista ar putea continua, în timp ce sectoare-cheie precum cel de autovehicule de transport rutier (+3,2%) sau cel de echipamente electrice (+2,8%) au înregistrat ritmuri mult sub cota de creștere economică.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la începutul acestei luni au dus la...

RetuRO le oferă sprijin operatorilor HoReCa în implementarea Sistemului Garanție-Returnare

În calitate de administrator al Sistemului Garanție-Returnare, unul dintre...

Peste 15 speakeri internaţionali şi locali la EBcon. Cea mai mare conferinţă internaţională de Employer Branding din România

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a...