Maraton de codare organizat de Școala Informală de IT

Date:

Școala informală de IT, definită drept „cea mai performantă platformă de educație non-formală și reconversie profesională în IT, lider în domeniul educației alternative din România”, organizează hackathonul “Challenge Accepted”, ediția a V-a (foto de la ediţa 2018), un „maraton de codare” deschis publicului larg  între 7 și 9 iunie, la București LakeView Building. Obiectivul îl reprezintă găsirea de soluții tech inovatoare pentru probleme stringente din sfera serviciilor medicale & pharma și pentru gestionarea situațiilor de urgență din România și din lume.

Ca organizator al reuniunii, Mihai Talpoș, cofondator al Şcolii Informale de IT, subliniază că „an de an, Hackathon-ul Challenge Accepted se dovedește a fi un loc în care pasiunea pentru tehnologie și preocuparea pentru bunul mers al comunităților din care provenim se îmbină armonios, generând un mediu de interacțiune socială eficientă. Codarea, modelarea inteligentă a datelor sau prototiparea unor instrumente software moderne constituie deopotrivă preocupări aflate la ordinea zilei în cadrul evenimentului nostru, dar și pași importanți către o eră digitală aflată mult mai aproape de noi decât și-ar putea imagina unii. Iată deci că era digitală ce ne bate la ușă poate fi una potențată de oameni inimoși. O adevărată: “Hearted People Powered Digital Era”.

Membru al juriului competiției de codare, Horia Velicu, Head of Innovation Lab BRD, spune la rândul său: “Sunt întotdeauna foarte impresionat de disponibilitatea oamenilor de a își folosi timpul pentru a face lumea mai bună, în cazul acesta de “coding for good”. Este o onoare pentru mine să ajut la filtrarea și, eventual, cristalizarea ideilor, pe care le vom vedea. Cred că, indiferent câte astfel de evenimente de tip hackathon s-ar organiza, întotdeauna vor rămâne o mulțime de provocări care își așteaptă încă soluția. Sper ca Hackathonul Challenge Accepted să constituie începutul rezolvării unora dintre ele”.
Col. dr. Precup Irinel Alexandru, prim adjunct al inspectorului șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, accentuează: „Ceea ce reușește acest proiect este o îmbunătățire a calității vieții semenilor și un ajutor real dat cetățenilor din această țară, aflați în posibile situații de urgență. Rezultatele acestei conlucrări pot fi aplicate atât în societate, în contexte de zi cu zi, cât și în cele mai diferite situații de urgență, fapt pentru care eu unul vă sprijin, alături de instituția pe care o conduc.”  

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...