Peste 27.000 de locuri de muncă, la nivel național

Date:

Agenții economici au la dispoziție aproape 27.400 de locuri de muncă la nivel național, majoritatea destinate persoanelor cu studii liceale, arată datele publicate miercuri de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Astfel, conform centralizării, din totalul celor 27.398 de posturi vacante, cele mai multe sunt oferite pentru: agent de securitate (1.828), lucrător comercial (1.426), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.048), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie (807), manipulant mărfuri (777), muncitor necalificat în industria confecțiilor (720), ucenic (678), ambalator manual (592), șofer autocamion/ mașină de mare tonaj (544), confecționer-asamblor articole din textile (507) și vânzător (501), scrie Profit.ro.

 În același timp, 1.358 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), iar 14.030 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...