Prețurile producătorilor din industrie s-au majorat

Date:

Prețurile producției industriale pe total – piața internă și piața externă – au crescut cu 3,3% în august, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

În iulie, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 4,2%, față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro. În luna august 2019, comparativ cu luna august 2018, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 3,3%. Față de luna precedentă, prețurile producției industriale a scăzut cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+4,89%). Prețurile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Noile reglementări UE pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, tema centrală a Forumului România Eficientă 2024

Creșterea performanței energetice a clădirilor, responsabile pentru 40% din...

Lavazza – cifră de afaceri de peste 3 miliarde de de euro în 2023

Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare...