Rock, indie și folk la cel mai nou festival din Piatra Craiului, Folk Rock Fest Între 15 și 17 august 2019, Zărnești devine epicentrul distracției festivaliere în aer liber

Date:

 

Folk Rock Fest Piatra Craiului este un proiect unic în România, un festival care își propune să unească pe parcursul a trei zile natura cu muzica. Vița de Vie, Luna Amară, The Monojacks, Bucium, Robin and the Backstabbers, Daniel Iancu și Dinu Olarașu sunt primele nume confirmate la festival.

Folk Rock Fest Piatra Craiului propune o experiență inedită celor care vor să-și petreacă 3 zile într-un parc național și să participe, în același timp, la concerte și petreceri în aer liber cu muzică rock, rock alternativ, indie și folk. Va fi o super tabără, cu camping dotat cu cinema, locuri de joacă pentru copii, activități și ateliere, chiar la intrarea în Parcul Național Piatra Craiului. Ziua sunt organizate, special pentru festival, trasee pe munte, lecții de escaladă, concursuri de mountain bike, ateliere creative, iar seara vor fi concerte, într-o poiană amenajată de artiști plastici și peisagiști cu elemente și obiecte inspirate din mitologia și istoria muntelui.

Inițiatorul proiectului este Asociația Ecoturistică Zărnești-Piatra Craiului, care a preluat anul trecut evenimentul „Folk de Zărnești” și l-a transformat într-un succes pe plan local, arătând cât de mare nevoie este de activități distractive, educative și recreative, pentru turiști. Peste tot în lume există festivaluri de muzică în parcurile naționale, unele cu tradiție de zeci de ani, care contribuie atât la promovarea conservarii naturii, cât și la dezvoltarea economică, turistică a zonei. „Zărneștiul, ca și alte localități din apropierea parcurilor naționale, are un potențial uriaș pentru dezvoltarea turismului. Dar e nevoie nu numai de natură și spații de cazare, ci și de activități care să îi atragă pe turiști. Festivalurile de muzică în parcurile naționale au deja tradiție în Statele Unite, unde am studiat o perioadă, de aceea îmi doresc să avem și noi un asemenea festival în Zărnești. Am citit un studiu care arată că doar managementul eficient al turismul în ariile protejate din România, poate creste PIB-ul Romaniei cu 2%. Mă bucur că filmările realizate cu drona de echipa Parcului Național Piatra Craiului se află la începutul și finalul noului clip de țară realizat de Ministerul Turismului.” – Răzvan Munteanu, președintele AEZPC, în vârstă de 29 de ani, absolvent al American Hotel Academy.

Asociația a propus un parteneriat Parcului Național Piatra Craiului și Primăriei Zărnești, ambii apreciind inițiativa, ceea ce arată că o zonă se poate dezvolta doar prin implicarea, colaborarea și entuziasmul comunității locale. Peste 60 de pensiuni din zonă sunt deja partenere în proiect, cea mai mare mobilizare la nivel local de până acum.

În fiecare an în Parcul Național Piatra Craiului vin aproximativ 200 000 de turisti, atrași de frumusețea locului, marea majoritate în lunile de vară.

Spațiul pentru festival este unul impresionant, 16 hectare vor fi amenajate doar cu materiale prietenoase pentru mediu, cu arhitectură și scenografie inspirată din natură și mitologia spectaculoasă a parcului național. La amenajare vor lua parte artiști plastici, sculptori și pictori printre care și IRLO, cunoscut pentru picturile sale murale ieșite din comun. În plus, festivalul va avea un spațiu de camping de 5000 de corturi, zonă de plajă, zonă de party, ecrane de priecție pe care se vor vedea imagini cu animalele sălbatice surprinse de camerele de supraveghere ale parcului național. Întregul concept este gândit să aducă cât mai aproape de oameni experiența naturii sălbatice, a perspectivei de pe creasta muntelui, a emoției pozitive pe care natura o provoacă, dar fără a deranja viața sălbatică.

Adrian Marius Hristea, 37 de ani, timișorean, designer și sculptor, manager de proiect pe partea artistică a Folk Rock Fest Piatra Craiului vorbește despre conceptul festivalului și posibilitățile de dezvoltare ulterioară. „Mi-a plăcut ideea acestui festival de la început, cu toate că nu fusesem în Piatra Craiului. Locul este excepțional și mi-am dat seama că ar fi super interesant ca festivalul să împletească mai multe arte, să atragă muzicieni, pictori, sculptori, meșteșugari, arhitecți tineri, împreună cu natura, care e designerul perfect. Trupele au răspuns imediat pozitiv la ideea noastră, așa am reușit să facem un program care a avut super succes la public, de când am început să-l promovăm. Am fost surprinși să vedem cât de mulți oameni au apreciat trupele invitate și activitățile pe care le-am propus. Sunt convins că va fi un festival care va crește de la an la an.”

Folk Rock Fest Piatra Craiului este un festival verde, de la capra din logo pe nume BLECO, care este chiar mascota Parcului Național Piatra Craiului. Mai mult, festivalul își propune să nu folosească recipiente din plastic, să strângă selectiv deșeurile și să fie un exemplu de festival cu adevărat verde. O întreagă campanie va fi susținută în acest sens pe rețelele de socializare, în consens cu mișcările: #trashtag și #plasticfree.

Biletele sunt puse în vânzare în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea.

www.folkrockfestpiatra craiului.ro

fb/Folk Rock Fest Piatra Craiului

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate