SPACES:TRENDURI DE PRODUCTIVITATE ÎN 2019

Date:

Costul lipsei de productivitate la nivel global este de 17,755.44 euro pe secundă

București,19decembrie 2019: Soluțiile de tip cloud, munca flexibilă și transformarea digitală, top trenduri în productivitate ale cpmpaniilor, arată o analiză realizată la finele anului 2019 de Spaces, lider mondial pe piața spațiilor de lucru flexibile.

Costul lipsei de productivitate pentru companii este greu de măsurat. Cum pot companiile să cunoască cu exactitate costurile proceselor ineficiente, ale tehnologiei învechite, ale angajaților demotivați, ale timpului pierdut și ale oportunităților ratate. Conform unui raport realizat de compania de software Sage, costul lipsei de productivitate la nivel global este de 17,755.44 Euro pe secundă.

“Un mediu de lucru care este în concordanță cu modul în care trăim, în care comunicăm și cu natura activităților profesionale zilnice este un mod inteligent de a crește valoarea afecerii noastre”, declară Ramona Predescu (Iacob), country manager Spaces România.

Comunicarea unificată

În 2019 comunitățile de afaceri au adoptat masiv instrumente de productivitate bazate pe soluții cloud. Microsoft Teams și Slack sunt opțiuni populare, iar Workplace by Facebook a câștigat peste 1 milion de utilizatori noi numai în ultimele opt luni, ajungând la un număr total de aproximativ 3 milioane de useri. Folosirea acestui tip de instrumente facilitează o mai bună comunicare între echipe, creând un mediu de comunicare bazat de soluții tip chat, care sunt o oglindă a modului în care obișnuim să comunicăm pe rețele sociale. Mailurile rămând o soluție bună, însă, pentru anumite multe dintre proiecte, echipele pot crea chat-uricare au opțiuni de filesharing și planning pentru proiecte specifice. Comunicarea devine astfel mai intuitivă și mai eficientă.

Investițiile în infrastructură tehnologică

Pentru companii, transformarea digitală nu mai este doar o opțiune, ci este ceea ce le trebuie ca să supraviețuiască. De la securitatea informațiilor până la migrarea operațiunilor în cloud, comapniile văd transformarea digitală ca fiind crucială pentru a securiza informațiile online.

ITProPortal estimează că în anul 2020, 83% din activitățile companiilor se vor desfășura în cloud,ceea cele va permite să stocheze mai multă informație pe măsură ce cresc și le va elibera de mai multe echipamente hardware.

Soluțiile de lucru flexibile

Bill Gates,fondatorul Microsoft, este unul dintre primii oameni de afaceri care au recunoscut efectele benefice pe care îl are un work-life balance echilibrat, asupra productivității muncii. Într-un citat celebru al său afirma:“Competiția pentru angajați buni va crește în anii următori. Companiile care vor oferi mai multă flexibilitate vor avea un avantaj competitiv”.

“Un furnizor de flexible workspace solutions îi permite unei companii să dimensioneze spațiul conform nevoilor – creșterea/diminuarea echipei, necesitatea de mutare într-o zonă diferită în același oraș sau în țări în care rețeaua este prezentă. Clientul poate să opteze pentru birou privat (access 24/7), co-working (reserved sau pe bază de membership), și, de ce nu, biroul virtual  – un serviciu unic, prezent de 30 de ani în piață prin care clientului îi oferim o adresă la care poate primi corespondența și un serviciu de ‘telephone answering’, fără a avea un spațiu fizic închiriat”, explică Ramona Predescu (Iacob), country manager Spaces România.

Munca flexibilă presupune opțiunea de a lucra la distanță, de a lucra în intervale orare care sunt mai potrivite pentru productivitatea personală, și acces la spații de lucru cât mai apropriate de locuința angajaților, ca să se elimine timpii pierduți în trafic. 

Un studiu recent realizat de compania de tehnologieZenefits a relevat faptul că pentru77% dintre angajați munca flexibilă este un criteriu foarte importantatunci când cautăun loc de muncă, iar 78% recunosc faptul că munca flexibilă îi face mai productivi.

IWG a realizat în anul 2019 o cercetare care relevă faptul că munca flexibilă a câștigat un teritoru semnificativ față de anii anteriori,62% dintre companiile globale au introdusîn contractul de muncă o clauză care permite munca flexibilă.

Dacă în urmă cu doar câțiva ani normalitatea locului de muncă era reprezentată de un spațiu fix și de un program de lucru de 8 ore, în prezent, spațiile de birouri flexibile au devenit o soluție preferată de antreprenori și de companiile multinaționale.

Despre Spaces

Spaces oferă un mediu de lucru creativ, cu un spirit antreprenorial unic. Credem că munca este despre oameni și idei, iar tehnologia a creat o economie modernă, condusă de oameni implicați. De aceea, noi am creat spații de lucru cu un design inedit, care să inspire, iar echipele noastre dedicate au grijă de toate detaliile pentru ca antreprenorii li intraprenorii să se poată concentra pe următoarea idee care face diferența.Cultura noastră se bazează pe energia comunității – oameni interesanți care fac lucruri interesante. Întregul concept susține dezvoltarea rețelelor și conectarea cu membri care împărtășesc idei similare.Dacă reprezinți un start-up, ești antreprenor sau lucrezi într-o corporație, noi îți oferim mai mult decât un simplu spațiu de lucru. Ceea ce face conceptul Spaces cu adevărat unic este comunitatea de oameni cu viziune pe termen lung, inovatori, profesioniști care schimbă regulile jocului și care iubesc ceea ce fac. Pentru detalii vizitați www.spacesworks.com.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...