TC Capital lansează spaţii de birouri pentru IMM-uri

Date:

Compania de investiții și dezvoltare de proprietăți TC Capital lansează o premieră pentru piaţa imobiliară din România: birouri de clasă A pentru mici investitori și întreprinderi mici și mijlocii (dar nu numai). Localizarea este într-o poziție strategică, pe Bulevardul Pipera: Hyperion Towers, a cărui primă clădire de 20.000 mp va fi gata de închiriere sau vânzare curând, după care care va urma încă una, cu aceeaşi suprafaţă, în a doua jumătate a anului viitor. Se vor putea vinde suprafeţe mici, de la 200 mp, cu prețuri de la 720 euro/mp. Vor fi disponibile și spații pentru închiriere.

Ali Çapa

Fondatorul și CEO al companiei TC Capital, Ali Çapa (foto), argumentează noua investiţie: „În acest moment, piața locală se confruntă cu o provocare importantă, care constă în cererea de spații de birouri de clasă A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici și mijlocii să se poată muta în cel mai scurt timp. Aceste firme au în prezent opțiuni limitate și își desfășoară activitatea în birouri aflate în clădiri de apartamente, vile vechi sau clădiri de birouri de clasă B, unde eficiența folosirii spațiului și calitatea nu sunt deloc la un nivel optim. Estimăm că aproximativ 60% dintre IMM-urile din București, în special startup-uri și firme antreprenoriale, au o nevoie acută de spații de birouri de înaltă calitate, cu dimensiuni  care să poată fi adaptate nevoilor lor și care să aibă prețuri accesibile”.

Pornind de la date la zi asupra pieţei de profil (stocul total de clădiri de birouri de clasă A și B în București la finalul semestrului întâi din 2019 –  2,95 milioane mp, din care 128.000 mp, livrări noi, comparativ cu 28.000 mp, livrați în perioada echivalentă din 2018 şi așteptarea livrării a încă 250.000 mp până la sfârşitul acestui an), iniţiatorul companiei TC Capital accentuează: „Credem că acest concept, care oferă spre vânzare unități mai mici, are un puternic potențial de a revoluționa piața locală. Având în vedere că peste 60% din cererea anuală din București este pentru birouri de până la 1.000 mp, noi practic am deschis porțile marilor clădiri de birouri de clasă A pentru companiile mici și mijlocii. Acestea sunt dornice să-și diversifice portofoliul investițional cu un puternic câștig de capital potențial și active ușor de gestionat și cu randament ridicat. Prin acest concept vrem să lansăm un instrument imobiliar care lipsea pieței de clădiri de birouri din București și care răspunde unei cereri încă nesatisfăcute. Între timp, activitățile de închiriere în clădire vor continua în paralel cu activitatea de vânzare, pentru a fi capabili să răspundem tuturor nevoilor companiilor”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...