China pariază pe prosperitatea comună

Date:

_________________

Keyu Jin
Profesor asociat de economie la London School of Economics

Anul 2021 a marcat începutul unei noi paradigme pentru economia chineză. China trece de la un model care susține creșterea PIB mai presus de orice la unul care pune accent pe eficiență, bunăstarea și protecția consumatorilor, atenuarea schimbărilor climatice și protecția mediului. Creșterea companiilor chineze va fi mai puțin necontrolată și mai reglementată și monitorizată. Scopul de a construi o putere globală de producție a evoluat în urmărirea tehno-naționalismului. Liderii Chinei cred că țara lor este pe punctul de a se transforma într-o „economie socialistă modernă” cu adevărat.

China nu este singură. indiferent de epitetul pe care îl aplică sistemelor lor politice și în ciuda tensiunilor bilaterale, China și Vestul se confruntă cu unele provocări similare. Ambele se confruntă cu disparități în creștere ale veniturilor, dezvoltarea nelimitată a companiilor Big Tech și o linie de demarcație tot mai adâncă între elite și populație. Dar, spre deosebire de restul lumii, China a decis să abordeze aceste probleme direct.

În cursul anului 2021, guvernul chinez a luat 20-30 de măsuri majore pentru a reglementa și disciplina o serie de corporații de top, de la companii de platforme orientate spre consumatori până la firme de educație. Motivele acestor intervenții au fost antitrust, securitatea datelor și egalitatea socială – și uneori toate trei deodată.

Chiar dacă aceste mișcări radicale au generat multe comentarii exagerate în presa internațională, ele doar au zgâriat suprafața transformării mai profunde care este în curs. Acțiunile de reglementare și de implementare sunt necesare și binevenite într-o țară în care perspectivele de creștere ale companiilor și contribuțiile la PIB au depășit de mult bunăstarea și protecția consumatorilor.

Schimbările introduse în 2021 reprezintă „majoratul” pentru economia chineză, semnalând că oamenii contează mai mult decât cifrele agregate. Sub noua rubrică de „prosperitate comună”, obiectivul oficial al guvernului pentru următorul deceniu este de a crea condițiile pentru creșterea unei clase de mijloc mari și prospere, oportunități mai bune pentru toată lumea și un comportament mai „empatic” din partea companiilor chinezești. Capitalismul neîngrădit în stil vestic care a rezultat într-o „strâmtorare a clasei de mijloc” trebuie evitat în favoarea unei structuri a veniturilor mai „ovală”.

Punctul de cotitură

Acum patruzeci de ani, Deng Xiaoping a ridicat tabuul ideologic privind căutarea profitului personal pentru a permite unor oameni să se îmbogățească mai întâi, iar apoi a lăsat valul în creștere să ridice toate bărcile. Conducerea chineză de astăzi consideră că este timpul să lăsăm valul să vină. COVID-19 a scos la iveală inegalitatea dintre cei care au și cei care nu au. Companiile Big Tech au devenit și mai mari și mai puternice în timpul pandemiei. Cu toți cei aflați acasă și confortabil rămași împreună – elitele împreună cu masele – atenția s-a îndreptat către problemele interne și nevoia de încredere și independență națională.

Contrar înțelepciunii convenționale din Vest, strădania Chinei pentru o mai mare supraveghere a reglementărilor nu este motivată de dorința pur și simplu de a reprima fără discriminare sectorul privat, de a pune la punct miliardarii sau de a limita accesul internațional al companiilor chineze. Au existat

407 listări publice pentru companii chineze în 2021, iar peste 83% dintre acestea erau corporații private, nu întreprinderi de stat.

Prosperitatea comună este legată de obiectivul mai larg al armoniei sociale. Una dintre cele mai mari ironii din societatea chineză contemporană este hiperconcurența în educație, care i-a lăsat pe părinți anxioși și pe copii nefericiți. Familiile cheltuiesc sume exorbitante de bani și timp cu activitățile extrașcolare, umplând programele copiilor cu lucruri de care nu au neapărat nevoie pentru economia modernă. Fenomenul a fost asemănat cu un teatru aglomerat în care câțiva oameni decid să se ridice pentru a avea o vedere mai bună, forțându-i pe toți ceilalți să facă la fel. La final, niciunul nu este mai bine.

Acum că cei mai mulți chinezi au îmbrățișat pe deplin viața digitală, există și o îngrijorare tot mai mare cu privire la utilizarea abuzivă a datelor cu caracter personal. În câteva cazuri importante, astfel de abuzuri i-au costat pe oameni nu numai averea personală, ci și viața lor. Mai mult, giganții chinezi din tehnologie au manifestat puțină îngrijorare pentru bunăstarea angajaților, ceea ce a condus la o pierdere a motivației în rândul tinerilor suprasolicitați care speraseră să-și construiască o familie și acum „s-au plafonat” (nu mai fac imposibilul pentru locurile lor de muncă).

Autoritățile chineze au recunoscut tensiunile sociale și vulnerabilitățile care vin odată cu creșterea necontrolată determinată de piață. În timp ce eșecurile pieței și inegalitățile noii ere digitale nu sunt unice pentru China, abordarea chineză de a rezolva aceste probleme este caracteristic diferită de cea a majorității altor țări. Pentru început, răspunsurile sunt adesea mai rapide și mai dramatice. În schimb, factorii de decizie din SUA nu au făcut aproape nimic pentru a controla Facebook, de exemplu, în ciuda dezvăluirilor în serie ale practicilor îndoielnice ale companiei și a memento-urilor frecvente cu privire la problemele sociale profunde pe care modelul său de afaceri le-a cauzat.

O a doua diferență constă în faptul că este puțin probabil ca China să adopte tipul de stat social pe care îl găsim în unele țări europene. Țara apreciază munca grea ca o virtute națională și tradițională. Și, spre deosebire de Statele Unite, primii 1% nu sunt aspru criticați, chiar dacă o rușine individuală (sau mai rău, acolo unde este implicată încălcarea legii) joacă ocazional un rol. Liderii chinezi vor să elimine doar sursele „necinstite” ale inegalității, cum ar fi barierele de intrare, puterile de monopol excesive și lacunele legale care permit „venituri nelegitime”.

O critică convenabilă este că eforturile Chinei de a reglementa companiile și de a limita ambițiile lor de creștere vor distruge stimulentele de a inova. Dar acest argument ignoră faptul că antreprenoriatul chinez este condus de mai mult decât recompense monetare. A deveni „important” printr-o carieră dedicată sau o contribuție majoră la societate este o modalitate de a „slăvi strămoșii”, după cum spune proverbul confucianist. Conduși de un scop mai mare, antreprenorii chinezi se adaptează cu agilitate la circumstanțele în schimbare, în timp ce își urmăresc cu tenacitate obiectivele.

Mai mult, pentru fiecare miliardar nefericit care trebuie să fie „convins” să contribuie mai mult la acțiuni filantropice, există mult mai mulți milionari fericiți care salută în mod autentic noile reglementări privind dimensiunea și domeniul de aplicare a companiilor mari, deoarece acestea le vor îmbunătăți propriile șanse de a deveni miliardari.

Riscuri și recompense

Drumul din fața Chinei este plin de provocări. Nicio țară de dimensiuni similare nu a promovat o economie politică care este atât echitabilă, cât și capabilă să valorifice pe deplin inovația dinamică și eficiența. Există riscuri asociate nu numai cu deglobalizarea, ci și cu o continuare a globalizării care exclude China. Un alt risc mare, potrivit unor persoane din afară, este că politicile menite să transforme climatul investițional și mediul de afaceri vor înrăutăți situația sau vor ajunge la exagerare. Și un risc indirect și mai important este ca ideologia să aibă prioritate față de managementul economic prudent, inversând detașarea mentală care a permis trecerea către o economie de piață cu drepturi depline în ultimii 40 de ani. Dar acest lucru este puțin probabil să se întâmple.

Din fericire, anul trecut a adus și multe evoluții favorabile pieței, de la BlackRock care a lansat primul său fond din China până la compensarea bursei de valori din Hong Kong pentru a oferi contracte futures pe acțiuni de clasă A. Jucătorii străini se pregătesc să extindă domeniul de aplicare al investițiilor instituționale finanțate din străinătate în China, demonstrând că o liberalizare economică mai mare poate coexista cu o supraveghere reglementară mai strictă. Mai mult, de la faza unu a acordului comercial cu SUA, China a aprobat 28 de licențe financiare și 100% din toate scutirile de tarif solicitate de companiile americane. În ciuda tensiunilor sino-americane și a perturbărilor legate de pandemie, fluxurile comerciale și financiare au rezistat.

China și-a consolidat, de asemenea, angajamentele în materie de climă și a anunțat că va opri finanțarea externă a producției de energie pe bază de cărbune. Odată cu o conștientizare tot mai mare a problemei în rândul corporațiilor și indivizilor, Banca Populară Chineză, guvernele locale și instituțiile financiare s-au angajat să sprijine companiile mai mici, iar autoritățile de reglementare au publicat o taxonomie a obligațiunilor ecologice, ca parte a unui efort mai amplu de integrare a problemelor climatice în managementul macroprudențial. Diplomația climatică rămâne un canal important prin care China își poate consolida legăturile cu restul lumii și își poate demonstra statutul de lider mondial. Acest lucru înseamnă atât colaborarea cu economii avansate, cât și ajutorul altor țări în curs de dezvoltare să-și atingă obiectivele de zero emisii nete.

La fel ca multe alte țări, China va trebui să țină seama de diferitele probleme ciclice pe termen scurt în anul care urmează, inclusiv de redresarea lentă din pandemie, creșterea îndatorării și riscul de neplată, dezastre naturale mai frecvente și investiții și consum reduse. Dar, sub fluxul și refluxul natural al economiilor de piață, țara se va îndrepta către un calm mai mare, tolerând rate de creștere mai scăzute, cu accent pe calitate și o volatilitate ciclică mai mare. Cei mai mulți chinezi vor considera că sacrificiile făcute pentru a obține „prosperitatea comună” sunt atât necesare, cât și înțelepte.

Keyu Jin, conferențiar universitar de economie la Facultatea de Economie și Științe Politice din Londra, este liderul World Economic Forum Young Global.

Drepturi de autor: Project Syndicate, 2021. www.project-syndicate.org

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...