Topul Naţional al Firmelor Private din România

Date:

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat ediţia 26 a Topului Naţional al Firmelor Private din România, „cel mai vechi şi cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România”, după cum l-a caracterizat prof. univ. dr. ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al CNIPMMR.

De-a lungul anilor, a sintetizat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, au fost premiate 20.500 de firme. La actuala ediţie, au fost premiate 150 de companii clasate pe primele locuri la nivel naţional, precum şi pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean; de asemenea, au fost acordate premii pentru execenţă în afaceri și premii speciale. Criteriile de evaluare pentru acordarea premiilor au fost: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri, profit brut.

Oferind o prezentare de ansamblu, Florin Jianu a subliniat că IMM-urile laureate în acest an au înregistrat o cifră de afaceri de 11.785.324.125 lei şi un profit brut de 2.023.457.890 lei, având 36.691 de salariaţi. În 2018, a evidenţiat Florin Jianu, IMM-urile au constituit o voce autorizată, care s-a pronunţat în termeni profesionişti pe teme de actualitate economică precum „programul Startup Nation 2018, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, realizarea analizei de risc la securitate fizică, implicaţiile GDPR pentru IMM-uri, fondurile pentru coeziune în viitorul buget al UE, Pilonul II de pensii, măsuri pentru susţinerea mediului de afaceri în anul 2018, proiectul OUG pentru declararea veniturilor din activităţi independente, Casa de Comerţ România S.A., raportul de ţară din 2018 pentru România, noua reglementare a parteneriatului public-privat etc.”

Referitor la perspectivă, a reliefat Florin Jianu, „anul 2019 trebuie să reprezinte un an de prioritizare a măsurilor de debirocratizare, simplificare administrativă, asigurare a forței de muncă necesara pe piața muncii, creșterea gradului de absorbție a fondurilor UE, formare profesională și susţinere a antreprenoriatului. Internaționalizarea și digitalizarea rămân două teme importante. Pentru președinția din 2019 la nivelul Consiliului Europei, CNIPMMR va organiza sub patronajul Președintelui României, pe 10-11 aprilie 2019, o conferință europeană pe tema antreprenoriatului, la care vor participa grupul 1 din cadrul CESE și membrii UEAPME”. În context, CNIPMMR va propune „un decalog pentru antreprenoriat la nivelul Uniunii Europene”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...