Acţiuni în folosul pădurii

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, a organizat ample acțiuni de igienizare pe raza ocoalelor silvice, marcând astfel Ziua Pământului (22 aprilie). În acelaşi timp, au continuat acţiunile la nivelulul conducerii Ministerului Apelor şi Pădurilor privind amenajări în beneficiul populaţiei şi al mediului. Tot în această perioadă, acţiuni destinte pădurii s-au făcut remarcate şi în mediul economic privat.

Dragoieni

Pădurea Drăgoieni (Gorj)

O acţiune de voluntariat a avut ca obiectiv ecologizarea pădurii Drăgoieni, din apropierea municipiului Târgu Jiu, judeţul Gorj. Au participat peste 400 de voluntari, între care 40 de copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tg. Jiu, precum şi membri ai Asociației Cercetașilor Tradiționali Tg. Jiu, ai Consiliului Judeţean Gorj, ai Direcției Județene pentru Tineret și Sport Gorj, ai Direcției Silvice Gorj și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. De asemenea, în acţiunea de ecologizare au fost angrenate oficialităţi ministeriale şi locale: Ioan Deneş – ministrul apelor şi pădurilor, Gheorghe Mihăilescu – directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Ovidiu Cârstoc – directorul Direcției Silvice Gorj, Victor Sandu – directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Marin Talău – directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu Craiova, Ion Călinoiu – șeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Ciprian Adrian Florescu – prefectul județului Gorj, Cosmin-Mihai Popescu – președintele Consiliului Județean Gorj.

Tot în judeţul Gorj, ministrul Ioan Deneş a inspectat obiectivele de investiții „Amenajare râu Gilort în zona localității Novaci, județul Gorj”, „Amenajare pârâu Câlnic în zona localității Prigoria, Zorlești și Călugareasa”, „Punerea în siguranță a prizei cu barare Rovinari”, a avut o întâlnire de lucru cu primari din judeţ şi a discutat la fața locului, cu reprezentanții autorităților locale și cu directorul Complexului Energetic Oltenia, situața juridică a zonei silvice din aria de exploatare a carierei Roșia.

În total, în județul Gorj, Ministerul Apelor şi Pădurilor alocă în acest an 8,32 milioane lei: 6,35 milioane de lei – pentru domeniul ape, 1,97 milioane de lei – pentru domeniul păduri, din care 1,8 milioane de lei, pentru lucrări de regenerare a pădurilor și 166 mii de lei, pentru investiții din fondul de accesibilizare.

Baneasa

Pădurea Băneasa (Bucureşti)

La acțiunea de igienizare a Pădurii Băneasa din București au participat Constantin-Bogdan Matei – ministrul tineretului și sportului, silvicultori din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Direcției Silvice Ilfov, Alin Petrache – președintele Federației Române de Rugby, componenți ai echipei naționale de rugby, juniori ai unor cluburi sportive, elevi din licee cu profil sportiv. Ca şi alte acţiuni similare de igienizare a pădurilor și a zonelor limitrofe fondului forestier, şi aceasta este definită de Romsilva prin faptul că „se dorește a fi un semnal de alarmă, dar și un îndemn adresat amatorilor de drumeții în natură, pentru a fi mai responsabili și atenți cu natura, să nu arunce deșeuri în locurile de campare sau pe traseele turistice din păduri sau în parcurile naționale și naturale”.

Leroy Merlin

Lipănești (Prahova), Cuza Vodă (Galați), Apahida (Cluj)

O acțiune de responsabilitate socială (CSR) dedicată zonelor rurale a desfăşurat Leroy Merlin, liderul european al pieței de bricolaj, în lunile martie și aprilie. Au fost plantați peste 10.000 de salcâmi, stejari și ulmi în localitățile Lipănești (Prahova), Cuza Vodă (Galați), Apahida (Cluj). Au participat 200 de voluntari din echipele magazinelor și de la sediul companiei. Acţiunea a beneficiat de sprijinul asociațiilor „Se poate”, „Plantează în România”, „Plantăm fapte bune”. Mulțumindu-le asociaţiilor susţinătoare, Frederic Lamy, directorul general al Leroy Merlin România, subliniază: „Aceste acțiuni se înscriu în cadrul demersurilor noastre de a proteja patrimoniul forestier din România și de a continua să poziționăm compania noastră ca fiind un vector important în protejarea mediului înconjurător. Leroy Merlin România va accelera în perioada următoare acțiunile sale în domeniul Responsabilității Sociale”.

Rata de supraviețuire a puieților de salcâm plantați în acţiunea similară din primăvara trecută este de 95%. În contextul inițiativelor de CSR cu acelaşi profil dezvoltate de Leroy Merlin România, este de subliniat campania de reciclare a brazilor de Crăciun, participanţilor fiindu-le oferit un voucher de cumpărături de 25 de lei pentru fiecare brad returnat în magazin după perioada sărbătorilor de iarnă.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...