Aegon România susţine promovarea lecturii

Date:

Compania de asigurări de viață Aegon România a lansat campania-pilot de strângere de cărți pentru copii „Biblioteca Aegon”. Angajații companiei au donat cărți pentru copii, precum și bani pentru achiziționare de cărţi. De asemenea, a investit peste 2.000 euro în crearea unui kit de lectură definit prin aceea că vizează „ideea de a sprijini lectura în rândul copiilor din grădinițe, într-un mod inedit, atractiv și util. Acest kit include o bibliotecă destinată cărților colectate, piese de mobilier confortabile, pentru a crea un mediu plăcut și propice lecturii și semne de carte cu design adaptat vârstei copiilor”.

Beneficiarii proiectului-pilot sunt cei 220 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit Florești – Structura Cetatea Fetei. Sefora Aron, profesor pentru învățământ preșcolar, spune că „până la crearea acestei biblioteci, grădinița nu avea nicio carte, copiii aducând cărți de acasă sau, pentru  a citi, se deplasau până la bibliotecile din Cluj-Napoca”. Colțul de lectură astfel creat cuprinde peste 200 de volume (enciclopedii, cărți de știință, cărți de povești, beletristică adaptată vârstei). Biblioteca este deschisă zilnic, fiind organizate ateliere de lectură, unde copiii vor citi alături de educatoare și unde vor fi invitați ocazional și părinții. Manuela Pop, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Florești, subliniază: „Ne bucurăm că noi suntem câștigătorii proiectului inițiat de Aegon România. Mulțumesc pentru faptul că au sosit peste 220 cărți, tot atâtea câți copii avem în grădiniță. Invit cadrele didactice, părinții, la ateliere de lectură. Am destinat acest spațiu bibliotecii, care va fi deschis în fiecare zi, iar copiii vor veni însoțiți de educatoare pentru a citi din aceste cărți minunate”.

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România, accentuează: „Printre valorile care stau la baza Aegon, nu doar în România, ci și la nivel internațional, sunt implicarea în viața comunităților locale și programele de sprijinire a educației în rândul copiilor. Credem în necesitatea de a-i învăța de mici ce înseamnă economisirea și de a-i sprijini în general, în tot ceea ce înseamnă învățare, formare pentru viitor. Să-i ajutăm pe copiii de la grădinița din Florești este o bucurie pentru noi. Nu toți copiii au parte de unele lucruri care multora li se par firești, cum este posibilitatea de a citi o carte la grădiniță sau la școală. Este firesc să încercăm să-i ajutăm pe cei mici, pentru că astfel ne asigurăm că vom avea generații viitoare de nădejde”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...