Ascensiunea investitorilor în sectorul „verde”

Date:

Petrolul va rămâne o parte importantă a economiei globale, dar tranziția către surse regenerabile de energie este acum de neoprit. Într-o nouă analiză realizată de Ionuț Paulenco, analistul de piață pentru România al platformei de investiţii eToro, se arată că valoarea sectorului energiei regenerabile la nivel global este de așteptat să depășească 2 trilioane de dolari până în 2025.

Multe companii „verzi”, considerate „alternative” în urmă cu câțiva ani, au devenit deja nume cunoscute în piață, în timp ce companiile petroliere tradiționale iau și ele în considerare sursele de energie regenerabile.

Industriile dependente de petrol, precum transportul, devin electrice. Toți vechii producători de automobile, inclusiv giganții General Motors (GM), Toyota (TM) și Volkswagen AG (VOW3.DE) s-au angajat să treacă la mașini complet electrice în viitor, dar vor trebui să se confrunte cu noii producători, care au ocupat aceasta piață devreme.

Investitorii individuali cred, de asemenea, într-un viitor fără combustibili fosili. Acțiunile din sectorul „verde” sunt în prezent foarte populare în rândul celor 19 milioane de utilizatori globali ai eToro: producătorii de mașini electrice Nio (NIO) și Tesla Motors (TSLA) au fost cele mai cumpărate acțiuni de pe platforma eToro în 2020. Nio a avut un 2020 incredibil, valoarea sa crescând cu 1.110% anul trecut, în ciuda pandemiei.

În domeniul energiei regenerabile, cele mai populare companii de energie solară printre investitorii români de pe platforma eToro sunt SolarEdge Technologies (SEDG), Canadian Solar (CSIQ) și SunPower Corp (SPWR).

Un alt sector popular printre investitorii individuali la nivel global pe eToro este domeniul energiei eoliene,  unde producători precum Orsted A / S (ORSTED.CO), Vestas (VWS.CO) și Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE.ME) sunt în ascensiune. Angajamentul și susținerea financiară la nivel mondial privind folosirea de surse regenerabile, precum și investițiile semnificative, conduc la creșterea sectorului, care se află acum abia la început.

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 19 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...