Aspiratoare și uscătoare de rufe, noutăți în programul Rabla electrocasnice

Date:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare pentru programul „Rabla pentru electrocasnice” 2020. Bugetul programului este de 40 de milioane lei (finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu), pentru cel puțin 100.000 de beneficiari. Două echipamente sunt finanțate în premieră anul acesta: aspiratoare și uscătoare de rufe.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, subliniază: „Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Acesta este și sensul programului Rabla pentru electrocasnice – ca orice român să-și poată înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”.

Vor fi finanțate nerambursabil următoarele tipuri de aparate electrice și electrocasnice: mașini de spălat rufe (300 lei), aparate de aer condiționat, inclusiv portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe (400 lei), aspiratoare (200 lei).

Ministrul Costel Alexe precizează: „Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care nu durează mai mult de câteva minute, și care se va desfășura tot online. Am automatizat inclusiv procesul de validare a dosarelor de decontare ale comercianților, proces care anul trecut a produs întârzieri în deblocarea sumelor pentru comercianți. Românii trebuie să știe și că, dacă doresc să-și cumpere mai multe echipamente și să primească mai multe vouchere, o pot face. Condiția este ca voucherele

Pașii pentru obținerea finanțării sunt:

  1. Înscrierea în program. Orice solicitant va intra în aplicația informatică de pe www.afm.ro, unde va completa datele personale și va bifa echipamentul pentru care dorește finanțarea.
  2. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher electronic cu o valabilitate de 15 zile.
  3. Cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou pe care și-l dorește.

Echipamentul vechi predat trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoare de rufe și pentru mașini de spălat vase sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Detalii aici

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...