BVB vrea să-i învețe pe români cum să câștige bani investind în acțiuni

Date:

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat inițiativa instituirii Zilei Naţionale a Investiţiilor pe 15 mai. În plus, pentru a-i încuraja pe români să-și diversifice plasamentele financiare și să crească nivelul de educație financiară, BVB va organiza pe 14-15 mai o serie de evenimente publice.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al educaţiei financiare, doar 22% români având cunoștinţe financiare generale, conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poor’s asupra educaţiei financiare globale.

„Dacă ne-am fi diversificat modul în care ne păstram banii agonisiţi cu trudă şi am fi investit spre exemplu 100 de euro în principalele acţiuni listate la BVB la începutul anului 2012, acum am fi avut 200 de euro, adică ne-am fi dublat investiţia în 5 ani. În fiecare an din ultimii cinci randamentul total al indicelui principal al pieţei de acţiuni a fost pe plus, în timp ce în echivalent euro creşterea totală a fost de 97% până la finele anului 2016, aproape o dublare, în acelaşi interval”, a afirmat preşedintele BVB.

BVB lansează, de asemenea, un apel public de înscriere a proiectelor inovatoare în domeniul educaţiei financiare realizate în special de fundaţii, asociaţii sau persoane fizice. Odată acceptate, iniţiativele vor fi incluse în programul dedicat Zilei Naţionale a Investiţiilor şi vor primi sprijinul Bursei de Valori Bucureşti şi al partenerilor pentru creşterea gradului de educaţie financiară.

„Petiţia online va susţine ulterior o iniţiativă legislativă, prin care ne dorim ca ziua de 15 mai să devină Ziua Naţională a Investiţiilor”, potrivit unui comunicat al BVB.

Acestei iniţiative prin care românii vor putea să susţină instituirea Zilei Naţionale a Investiţiilor i s-au alăturat, încă din prima etapă, parteneri precum Grupul Financiar Banca Transilvania, Depozitarul Central, NN, OTP Asset Management Romania, Raiffeisen Bank şi Tradeville. Fundaţia Dreptul la Educaţie şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti sunt partenerii instituționali ai proiectului.

BVB mai menționează faptul că lista de parteneri rămâne deschisă, deoarece acest program este un demers național și de lungă durată.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...