Călătorie iniţiatică în spaţii de birouri

Date:

Preluarea de către CBRE – lider pe piața internă şi pe cea externă de consultanță imobiliară – a serviciilor de administrare a proprietăților deţinute de NEPI Rockcastle în București (Floreasca Business Park, The Lakeview și Aviatorilor 8), a oferit ocazia unei veritabile călătorii iniţiatice în lumea clădirilor de birouri. Cadrul e însuşi spaţiul în care se află noul sediu al CBRE, amenajat de Morphoza, companie de design, build & furnish, un spaţiu care se dezvăluie dozat şi până la urmă pe de-a-ntregul şi se dovedeşte în măsură să arate ce înseamnă azi cu deschidere spre mâine (poate şi spre poimâine) ceea ce clasic se cheamă loc de muncă. În clădirea curbată deja reper din Piaţa Victoriei (se zice că a devenit obiectiv turistic, măcar de privit), dincolo de terasă, „ziduri” de geam şi lifturi, odată străbătut culoarul fugar apăsător mărginit de oglinda parcă anume gândită să reflecte cât îi permite locul, chit că ea e cât toate zilele şi, în sfârşit, dincolo de ecranul mereu schimbat după tipul celui care-i aruncă o privire până să lase să se deschidă o uşă la-nceput ascunsă, după o oprire scurtă de tot într-un spaţiu-poveste „en tiroir”, după toate astea, se deschide ceva ce pare scenă fără si fie, pentru că lumea acolo are treabă, lucrează, nu se sinchiseşte de ce e trecător prin preajmă. Acolo e biroul, sunt birourile – e greu de zis dintr-o suflare. I se zice „mediu prietenos” că aşa s-a-ncetăţenit. Are locuri reglabile în funcţie de starea şi pofta cui îl ocupă pe fiecare, inclusiv ca să lucreze, dacă vrea, de pe o platformă pe arc ori dacă poate, de pe o imensă minge-fotoliu, sunt colţuri de retragere cu tot cu izolare fonică sau cu pick-up ori, vorba cuiva trecător, un loc de joacă, un măslin în colțul de prospețime, e şi ceva natură adusă la etaj, în jurul unei măsuţe sunt felurite scaune de lemn cu contur şi culori în chip de tricouri. Ce lipseşte e „cabinetul” directorului, cu tot cu „anticameră”.

Totul a fost amenajat prin consultarea strânsă a beneficiarului, CBRE. „Provocarea a fost să descoperim clientul în primul rând noi, cei în echipa Morphoza, să-l simțim, pentru a croi în jurul lui o poveste relevantă pentru echipă și pentru a transpune esența CBRE Romania într-un birou cu puternic accent pe latura umană și pe nevoile membrilor echipei”, zice Diana Calfa, Managing Partner Morphoza.

Marius Barbu

Mediul de lucru e în bună măsură şi carte de vizită care convinge beneficiari. NEPI Rockcastle, definit drept „cel mai mare proprietar și administrator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est”, este unul, iar asset directorul Marius Barbu (foto) confirmă: „Temelia unei relații solide de afaceri vine din cunoașterea partenerului și a calității pe care acesta o oferă. CBRE este cel mai mare consultant imobiliar global, iar noi am avut posibilitatea de a vedea cum lucrează pe mai multe segmente de piață. I-am ales pentru externalizarea serviciilor de administrare a proprietăților aflate în portofoliul nostru din București, pentru că avem încredere deplină că vor coordona perfect toate operațiunile ce țin de buna funcționare a clădirilor, adăugând-le astfel valoare”.

Luiza MoraruLuiza Moraru (foto), în calitate de coordonator al Diviziei de administrare a proprietăților imobiliare a CBRE pentru regiunea Europei Centrale și de Est, reaminteşte că „CBRE și NEPI Rockcastle au deja un parteneriat strategic început în 2015, când ne-am ocupat de închirierea proiectului City Business Centre, în Timișoara” şi conchide, retrospectiv şi în acelaşi timp cu deschidere: „Acest acord consolidează poziția noastră de lideri în serviciile de administrare a proprietăților din România. Echipa locală a CBRE a depus eforturi intense pentru a atinge acest nivel de know-how, beneficiind și de ajutorul echipelor noastre internaționale. Prin intermediul serviciilor noastre de administrare a proprietăților, reușim să oferim mai mult decât obișnuitele servicii de administrare funcțională a proprietăților, deoarece ne propunem ca fiecare clădire pe care o administrăm să iasă în evidență și să devină unică pe piața sa. Semnarea acestui parteneriat este punctul culminant al unei excelente perioade pentru departamentul nostru de administrare a proprietăților. În 2018 ne-am concentrat pe consolidarea serviciilor ce creează valoare adăugată și ne diferențiază: ospitalitate și îmbunătățirea experienței clientului în zona de retail, managementul comunității pentru clădiri de birouri și închirierile pe termen scurt. Unul dintre cele mai mari succese, înregistrate în 2018, de departamentul local de administrare a proprietăților, a fost creșterea sa cu 100%”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...