Campanie de educație financiară sub egida ASF

Date:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) deschide seria acțiunilor organizate în cadrul campaniei internaționale World Investor Week prin evenimentul „Clopoțelul sună la BVB!”. Evenimentul face parte din programul de educație financiară FinClub, derulat de ASF, adresat elevilor de liceu. Participanții asistă online la un program demonstrativ și învață să tranzacționeze la bursă. Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu (foto), le transmite mesajul:

„Dragi elevi,

Înainte de toate, regret că nu putem sta față în față. Aș fi vrut să vă strâng mâna și să vă felicit sincer pentru modul în care înțelegeți să vă pregătiți pentru cariera profesională și, de ce nu, pentru viață.

Faptul că ați decis să vă înscrieți din proprie inițiativă în FinClub și că sunteți interesați încă de pe acum de înțelegerea mecanismelor și a conceptelor financiare, reprezintă pentru mine un semn foarte important că sunteți generația care va duce România la nivelul următor de dezvoltare.

Înainte de a fi Președintele Autorității de Supraveghere Financiară sunt profesor la Academia de Studii Economice din București și vă mărturisesc că mi-ar face o deosebită plăcere să deveniți studenții mei. Avem nevoie de tineri capabili și serioși care să aducă un suflu proaspăt în toate instituțiile publice dar și în economia privată. Vă asigur că la A.S.F. ușa este deschisă celor cu o serioasă pregătire profesională!

Îmbunătățirea gradului de educație financiară la nivel național reprezintă una dintre prioritățile noastre și avem foarte multe programe pe care le dezvoltăm în colaborare cu licee și cu universități din toată țara. Vă invit să contribuiți cu idei care pot avea impact asupra întregii generații. Este important să aflăm și de la voi cum putem dezvolta piața de produse financiare și relația cu viitorii investitori.

Piețele financiare au astăzi o dinamică tot mai accelerată, dată de procesul de diversificare, de digitalizare și de impactul fintech – inovația tehnologică în domeniul financiar – , iar ASF oferă sprijin consumatorilor în a înțelege procese și produse care sunt din ce în ce mai sofisticate sau complexe.

Progresul tehnologic aduce desigur multe avantaje dar și riscuri. Trebuie să fiți conștienți de faptul că o bună informare poate fi instrumentul de atenuare a unor astfel de pericole, dar totodată și o contribuție importantă la dezvoltarea piețelor.

În încheiere vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru interesul vostru față de domeniul financiar și nu uitați că Autoritatea vă așteaptă în rândurile ei”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...