Campanie de strângere de fonduri la Ziua Roșiei Montane

Date:

6 februarie este Ziua Roșiei Montane – celebrarea datei marcate pe cea mai veche tăbliță cerată descoperită în galeriile romane din Roșia Montată: 6 februarie 131.

La împlinirea a 1890 de ani de atestare a Roșiei Montane, Prietenii Roșiei Montane împreună cu Asociația ARA, organizatori pro-bono ai evenimentului în fiecare an, lansează campania de strângere de fonduri, gata să ofere detalii la: https://www.adoptaocasa.ro/case/lapidarium

Inițiatorii acțiunii subliniază: „Până când lucrurile vor reveni la normal și ne vom putea întâlni și fizic, vă asigurăm că lupta pentru a face din Roșia Montană o localitate sustenabilă, bazată pe dezvoltare durabilă, inclusă în patrimoniul UNESCO, continuă. În timp ce așteptăm ca decidenții din cadrul UNESCO să se pronunțe asupra dosarului redepus anul trecut, activitățile restaurare a patrimoniului și de ajutor acordat localității merg mai departe. Ce putem face acum pentru Roșia Montană este să ne implicăm în conservarea patrimoniului din localitate. De această dată, ne alăturăm campaniei Adoptă o Casă la Roșia Montană pentru restaurarea Lapidariului de la Muzeul Mineritului din localitate, ce adăpostește vestigii romane de pe vremea atestării așezării. La mulți ani, Roșia Montană! La mulți ani, în UNESCO!”

De asemenea, inițiatorii reamintesc că „Ziua Roșiei Montane se bazează pe trei principii: 1. Este un eveniment apolitic. Nu este acceptată nicio formă de colaborare, contribuţie sau promovare politică. Nu este acceptată politizarea prin alte căi.
2. Se bazează exclusiv pe activitatea de voluntariat a tuturor persoanelor implicate: organizatori, invitaţi, parteneri etc.
3. Este un eveniment deschis, cu intrare liberă”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...