Ce se mai întâmplă cu criptomonedele

Date:



Ethereum (ETH) se apropie de maximele istorice

Ethereum se apropie de maximele istorice, în timp ce Bitcoin a ajuns la peste 50.000 de dolari pentru prima dată de la jumătatea lunii mai.

ETH a crescut în ultima săptămână, fiind aproape să depășească pragul de 4.000 de dolari. Criptomoneda a început săptămâna sub 3.200 de dolari, dar a crescut rapid, ajungând vineri la 3.981 de dolari. În weekend, creșterea s-a aplatizat, dar ETH se tranzacționează în continuare în acest interval.

O confluență de factori contribuie la creșterea prețului ETH. Utilizarea de ETH, miza, comisioanele de gaz, tranzacțiile și token-urile blocate pe DeFi, toate acestea contribuie împreună pentru a susține nivelurile de preț.

Între timp, bitcoin a trecut de 50.000 de dolari pentru prima dată de la jumătatea lunii mai. Criptomoneda a început săptămâna cu scăderi sub 47.000 de dolari, înainte de a reveni la mijlocul săptămânii la peste 50.000 de dolari. La începutul tranzacțiilor de astăzi, BTC a crescut din nou, apropiindu-se de 52.000 de dolari. 

Rata inflației în ETH a scăzut brusc

Rata de inflație a criptomonedei ether (ETH) a scăzut masiv, potrivit firmei de cercetare cripto Delphi Digital.

Pentru primele trei săptămâni din august, potrivit datelor Delphi Digital, rata inflației ETH a oscilat puțin sub 3%. Aceasta a crescut până la a atinge pragul de 3% în jurul datei de 23 august, înainte de a se prăbuși total la sfârșitul lunii.

Rata inflației ETH a fost de aproximativ 0,5% la data de 31 august. Acest lucru se datorează în mare parte creșterii arderii de token-uri ETH, aproximativ 150.000 de ETH fiind arse de când a fost implementat EIP 1559 „London hard fork”.

Mișcarea descendentă a ratei de inflație a ETH este un indiciu al previziunilor anterioare conform cărora criptoactivul ar putea deveni deflaționist. Pe măsură ce mai mulți ETH din rețea sunt arși, raritatea va crește. Pe măsură ce această raritate crește, ar putea avea efecte suplimentare semnificative asupra nivelului prețurilor. 

Twitter ar putea accepta în curând BTC pentru bacșișuri digitale

Utilizatorii Twitter ar putea în curând să dea bacșișuri în BTC sau ETH favoritilor care creaza conținut pe rețeaua socială.

Managerul de produs al companiei, Kayvon Beykpour, a confirmat că rețeaua de socializare dorește să integreze rețeaua Lightning Network a Bitcoin în platformă.

Twitter a început să testeze o nouă funcție pentru creatorii de conținut de pe platformă, numită „tip jars”, prin care utilizatorii cu peste 10.000 de urmăritori își pot monetiza tweet-urile și pot primi bacșișuri în BTC de la urmăritori prin intermediul Lightning Network.

85.000 de comercianți elvețieni pot accepta acum plăți criptomonede 

Furnizorul de plăți Worldline a făcut ca plățile criptomonede să fie accesibile pentru 85.000 de comercianți din Elveția. 

Serviciul urmează să fie furnizat de Worldline în parteneriat cu Bitcoin Suisse, o platformă elvețiană reglementată de tranzacționare a criptomonedelor. 

Parteneriatul va permite ca aproximativ 85.000 de comercianți elvețieni să accepte plăți în bitcoin sau ether la punctul de vânzare. Pentru prețurile cotate în moneda fiduciară locală, francul elvețian (CHF), se pot face conversii instantanee ale prețurilor în BTC sau ETH cu ajutorul aplicației mobile WL Crypto Payments. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...