Afacerile din industrie au crescut cu aproximativ 10,9% în primele nouă luni din acest an, spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, datorită creșterii cifrelor de afaceri din industria extractivă (+15,3%) și industria prelucrătoare (+10,8%), conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică (INS).

Creșteri semnificative ale cifrei de afaceri s-au înregistrat și în: industria energetică (+19,9%), industria bunurilor de capital (+15,8%), industria bunurilor intermediare (+9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,9%), industria bunurilor de uz curent (+5,2%).

În aceeași măsură, s-au înregistrat scăderi la nivelul industriei energetice (-6,8%) și industriei bunurilor de uz curent (-0,4%).

De asemenea, în luna septembrie 2017, cifra de afaceri din industrie (internă și externă) s-a majorat față de luna august cu 9,4%.

Comparativ cu luna septembrie 2016, afacerile din industrie au crescut cu 11,8%, datorită industriei extractive (+28,5%) și industriei prelucrătoare (+11,5%). Pe marile grupe industriale au fost înregistrate creșteri în industria energetică (+62,4%), industria bunurilor de capital (+12,1%), industria bunurilor intermediare (+11,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,6%) și industria bunurilor de uz curent (+3,0%), potrivit INS.

Valoarea cifrei de afaceri semnifică veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada aferentă, provenite atât din activitatea principală, cât și din activități secundare susținute de întreprindere. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.