Colaborare româno-poloneză la ICR Londra

Date:

Experiențe multisenzoriale imersive cu artiștii vizuali Alex Mirutziu (România) şi Piotr Krzymowski (Polonia) oferă Institutul Cultural Român din Londra joi, 16 mai, ca parte a colaborării cu revista britanică de artă contemporană Contemporary Lynx. După cum anunţă organizatorii, cei doi artişti „vor vorbi despre locul și rolul creației lor în contextul artistic actual și își vor prezenta cele mai recente proiecte – instalațiile tête-à-tête și swombie ale lui Piotr Krzymowski, o analiză a impactului tehnologiei asupra vieții de zi cu zi, precum și proiectul video pe care Alex Mirutziu îl va prezenta, în premieră, la Galeria Sabot din Cluj-Napoca la finele acestei luni. Artistul român va vorbi, de asemenea, despre scena artistică din Cluj-Napoca, temă ce face subiectul articolului său publicat în ultimul număr al revistei britanice. Programul va fi completat muzical de un DJ-set al producătorului polonez Adrian Magrys, co-fondatorul casei de discuri Lanquidity Records, care va introduce publicul în atmosfera jazz-ului experimental din Europa de Est a anilor ’60”.
Evenimentul se desfăşoară cu ocazia lansării unui nou număr al revistei Contemporary Lynx, este organizat cu susținerea Ambasadei Poloniei în Marea Britanie și a Institutului Cultural Polonez și este inclus în programul Festivalului Zilele Patrimoniului Polonez. ICR Londra îşi continuă astfel strategia „de a promova, pe parcursul anului 2019, numeroși artiști vizuali români aparținând unor generații și medii creative diverse, dar și de a colabora cu organizații britanice de profil, cu scopul de a atrage un public nou și specializat”.

 

Alex Mirutziu este caracterizat a fi „un artist care, prin performance, instalații sau text, e preocupat de maniera în care spațiul se reorchestrează în urma unei finalități. A creat un colectiv, TAH29, cu un hiper-obiect, mai precis, cu el însuși la vârsta de 29 de ani și activează des în această structură. Dincolo de activitatea sa artistică, Mirutziu e interesat și de practicile teoretice, colaborând cu diferiți artiști, scriitori, muzicieni, designeri sau filosofi străini sau instituții de prestigiu, precum Royal College of Arts, Londra, Von Kraal Theatre, Estonia, Konstfack, Stockholm sau Bezalel University of Art and Design, Tel Aviv. În 2016, Mirutziu a fost artist rezident la Fundația Delfina din Londra, rezidență urmată de prezentarea performance-ului Doing sub thinking la Royal Academy of Arts în urmă cu un an, în cadrul Festivalului Block Universe”.  Alex Mirutziu
Piotr Kamil Krzymowski este recomandat de faptul că „a studiat artele plastice la Colegiul de Artă și Design Central Saint Martins din Londra. Artistul lucrează cu medii diverse, printre care: fotografia, instalația sau colajul. Acționând ca arhivist al vremurilor noastre, Krzymowski se concentrează în principal pe cultura digitală și examinează efectele noilor tehnologii în activitățile cotidiene, precum și a schimbărilor în comportamentele umane ce rezultă din acestea. Artistul a avut numeroase expoziții solo și de grup în galerii și instituții, printre care: ICA (Londra), CCA (Glasgow), Whitechapel (Londra), CoCA (Torun), Bienala din Liverpool, Tate Modern (Londra), Galeria Kasia Michalski (Varșovia) și Galeria L’étrangère (Londra)”.

Piotr Kamil Krzymowski

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...