Competiție de antreprenoriat social

Date:

Finala națională a competiției educaționale Social Innovation Relay(SIR) 2020 a fost câștigată de echipa MiniJobs de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea. Competiția – cu tematică referitoare la probleme sociale, comunitate, tineri antreprenori, lucru în echipă, soluții creative, schimbări pozitive – a fost organizată de Junior Achievement România, organizaţie de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă, în parteneriat cu NN, companie internațională de asigurări de viaţă. Competiția s-a desfășurat pe parcursul anului școlar 2019-2020, fiind o oportunitate de acces gratuit la experienţă practică în antreprenoriat și inovare socială. Au participat peste 3.000 de elevi și 110 profesori din 90 de licee din toată țara. În finală, competitorii au creat proiecte cum sunt platformă de orientare profesională și recrutare pentru tineri, aplicație cu exerciții de kinetoterapie, sistem inteligent de colectare a deșeurilor și protejare a mediului. 

Claudiu Cătălin Meșterelu, Pensions Services Manager la NN, subliniază: „Deși sunt de câțiva ani buni alături de Junior Achievement și de elevii care participă la SIR, în fiecare an sunt surprins de curajul, inventivitatea și perseverența lor. Dacă cineva se îndoiește că viitorul nostru este pe mâini bune, îl invit să vadă proiectele elevilor și modul în care și le susțin, pentru că astfel orice urmă de îndoială va dispărea”.

Laureații apreciază competiția drept „o aventură frumoasă, o experiența unică, bazată pe comunicare și creativitate, pe lucru în echipă și implicare” și accentuează: „Am învățat că patru la un loc e mai eficient decât o persoană. Deși nu ne-am putut vedea față în față să lucrăm împreună, am reușit și online trecând cu brio peste obstacole. Am învățat să înțelegem mai bine mentalitatea altor persoane, am descoperit noi idei, talente, abilități pe care nu știam că le deținem. Ideea noastră mi se pare una extrem de eficientă, vrem să ducem proiectul mai departe”.

Echipa colegiului economic orădean va reprezenta România la finala globală, care se va derula online pe 16 iunie și va reuni echipe din 12 țări.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...