Constituirea Consorțiului Universitar Arte

Date:

Șapte instituții de prestigiu din învățământul superior cu profil artistic din românesc s-au reunit în Consorțiul Universitar Arte, având ca obiectiv „promovarea intereselor învățământului universitar cu profil artistic, crearea de strategii comune, colaborarea cu entități academice și artistice similare, eficientizarea și reducerea semnificativă a costurilor academice prin folosirea în comun a infrastructurii didactice și de cercetare, promovarea de programe academice comune, oferirea studenților posibilitatea de a urma specializări și cursuri pe baza acumulării și transferului de credite, facilitarea mobilității cadrelor didactice”.
Inițiatoare sunt Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea Națională de Muzică din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Cu titlul de invitat permanent, sunt unsprezece instituții cu programe de învățământ universitar artistic: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Universitatea din Pitești, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Președinte al Consiliului de administrație al Consorțiului Universitar Arte a fost ales prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.
Evenimentul de constituire a avut loc la Iași, în prezența ministrului educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu. UNATC a fost reprezentată de prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rector, prof. univ. dr. Doru Nițescu, președintele Senatului, prof. univ. dr. Mircea Gheorghiu, prorectorul cu managementul academic.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...