Credit de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, cu garanție EximBank, pentru Pigna România

Date:

UniCredit Bank și EximBank au structurat un pachet financiar care va asigura necesarul de lichidități pentru activitatea curentă a companiei Pigna România Impex, lider de piață în Europa Centrală și de Est în domeniul producției de caiete scolare și pentru birou.

Concret, compania a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.

„Ne menținem angajamentul de a sprijini clienții, atât persoane fizice, cât și juridice, oferindu-le finanțările de care au nevoie, inclusiv prin programe cu garanții guvernamentale și/sau europene, și de a contribui astfel la relansarea economiei românești. Sistemul bancar este parte a soluției de relansare în această perioadă incertă pe care o traversăm și este capabil și disponibil să finanțeze în continuare proiecte, atâta timp cât debitorul demonstrează o situație financiară echilibrată și proiecte viabile”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

„Colaborarea pe care EximBank o are cu celelalte bănci comerciale pentru implementarea programului guvernamental  de sprijin pentru companiile românești demonstrează decizia strategică a jucătorilor de pe piața bancară de a flexibiliza accesul companiilor locale la finanțările de care au nevoie rapid pentru depășirea dificultăților acestei perioade. Punând împreună produsele noastre de garantare cu oferta lor specifică, băncile pot structura soluții financiare accesibile pentru menținerea activă a  lanțurilor de producție sau pentru derularea planurilor investiționale ale companiilor. Este un efort comun care, sunt convins, va accelera tendința de creștere a economiei românești”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Declanșarea crizei sanitare și impunerea restricțiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de învățământ prin desfășurarea cursurilor majoritar în sistem on-line, care a avut impact și asupra companiei noastre, în condițiile în care produsele școlare dețin o pondere mare în portofoliul nostru. Am reușit să compensăm această scădere a vânzărilor din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, și avem încredere că, beneficiind și de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank și EximBank, vom reuși să ne finanțăm activitatea curentă și totodată să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor ce vizează diversificarea portofoliului de produse, astfel încât să ne consolidăm poziția de lider pe piața pe care activăm”, a spus Sorin Cristea, CEO Pigna România Impex.

_________________

Despre Pigna România Impex

Societatea, care are acționariat italian, are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de papetărie, activând pe trei direcții principale: producția de caiete, comerț cu produse școlare (rucsacuri, huse sau penare cu licentă Disney etc.) și comerț cu produse de birou (dosare, capsatoare, perforatoare etc.). Cea mai mare pondere în activitatea companiei o deține producția de caiete care se realizează în fabrica pe  care o deține la Buftea, județul Ilfov. Pigna România Impex produce o gamă completă de caiete la un nivel ridicat de calitate care acoperă toate formatele, modelele și liniaturile. Compania deține licențe cunoscute pentru produsele sale precum Hello Kitty, Fast and Furios, SpongeBob, Ben 10, Mancester United și FC Barcelona (Nike), Avengers, Spider Man sau Star Wars. Produsele Pigna România Impex sunt distribuite majoritar pe piața internă, prin intermediul marilor lanțuri de retail. Compania are circa 70 de angajați și a încheiat anul 2019 cu afaceri de 10,3 milioane de euro.

Despre EximBank

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, pe care EximBank îl implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 mil. lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare si garantare cu componentă de ajutor de stat. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanțare și garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...