Criptomonedele își continuă ascensiunea

Date:

Criptomonedele și-au continuat creșterea săptămâna trecută, iar Cardano (ADA) a avut o evoluție remarcabilă. ADA a început săptămâna la 1,41 dolari, dar de atunci a urcat vertiginos, ajungând sâmbătă la peste 2,24 dolari – o creștere de 96%. La momentul redactării acestui articol, criptoativul se tranzacționează în jurul valorii de 2,14 dolari.

Bitcoin continuă să se apropie din nou de pragul de 50.000 de dolari, continuându-și revenirea puternică. După ce a început săptămâna sub 44.000 de dolari, BTC s-a tranzacționat în unele momente la peste 48.000 de dolari, pe măsură ce revenirea sa a progresat cu o oarecare volatilitate. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 47.431 dolari.

Ethereum se tranzacționează, de asemenea, la o valoare confortabil deasupra pragului de 3.000 de dolari, în urma mult asteptatului hard fork de la Londra de acum două săptămâni. ETH a început săptămâna în jurul valorii de 2.950 de dolari, dar, în ciuda unei scurte scaderi vineri, de atunci nu a mai coborât sub 3.000 de dolari. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 3.284 de dolari.


Proiectul de lege privind infrastructura din SUA a fost aprobat

Proiectul de lege privind infrastructura de 1 miliard de dolari a trecut marțea trecută de Senatul american, ceea ce înseamnă că veniturile din impozitarea criptoactivelor ar putea contribui în curând la finanțarea cerințelor ambițioase ale SUA în materie de infrastructură, cu planuri de a strânge 28 de miliarde de dolari în următorii 10 ani.

Proiectul de lege conține noi reglementări pentru companiile de criptoactive cu sediul în SUA pentru a extinde definițiile a ceea ce înseamnă „brokeraj” de criptomonede, incluzând exchange-urile, ceea ce va stabili cerințe mai stricte privind raportarea fiscală a utilizatorilor. Proiectul de lege urmează acum să se îndrepte către Camera Reprezentanților pentru o examinare suplimentară.

În timp ce zvonurile continuă să persiste cu privire la viitoarea reglementare a pieței, Rezerva Federală este încă dornică să încurajeze plăți mai rapide prin dezvoltarea propriei monede digitale ancorate la dolarul american, subliniind entuziasmul pentru plățile digitale.

Noul contract al lui Messi deschide calea pentru o mai mare expunere la criptoactive

Mutarea fotbalistului Lionel Messi la Paris Saint-Germain a provocat valuri în lumea criptoactivelor. O parte din salariul său va fi plătită într-un tip de criptomonedă, într-o mișcare care ar putea fi urmată și de alte cluburi.

Messi va fi recompensat cu fan tokens furnizate de Socios.com, carepermit deținătorilor să voteze în privința unor decizii legate de club. Chiar dacă nu este vorba despre decizii importante, aceasta le dă puterea deținătorilor sa se implice în realizarea schimbărilor pe care doresc să le vadă.

De exemplu, PSG a permis anterior deținătorilor de token-uri pentru fani să aleagă mesaje motivaționale care să fie afișate pe peretele vestiarului înainte de meciurile importante, golul sezonului, premiile de sfârșit de sezon pentru jucători și să primească apeluri video personale de la jucătorii vedetă.

La fel ca alte criptoactive, token-urile fanilor pot fi vândute sau schimbate, permițând deținătorilor să elibereze capital. Cu toate acestea, la fel ca și în cazul altor criptoactive, oscilațiile de preț sunt frecvente, ceea ce a determinat unele autorități de reglementare financiară să emită avertismente pentru investitori.

Schema PSG a înregistrat o creștere în zilele care au precedat transferul, cu volume de tranzacționare care au depășit 1,2 miliarde de dolari – ceea ce demonstrează entuziasmul fanilor cu privire la această mutare.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...