Cum arată rezultatele financiare pe Piețele externe pentru Trimestrul I 2021

Date:

Primul eveniment din România dedicat rezultatelor financiare pe Piețele externe

Data: 12 mai 2021, Ora: 18:00 – 20:30, Locație: Eveniment Online

Highlights:

  • Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Piețele, optimiste în privința redeschiderii rapide a economiilor majore, posibil ajustări în vară
  • Adrian Codirlașu, Vicepreședinte CFA România: Inflația va conduce la majorarea ratelor de dobânda la dolar și va antrena o ajustare a ratelor de dobândă la nivel global
  • Sergiu Mandis, investitor cu 17 ani de experiență pe Piețele externe: De urmărit și China, prin prisma evoluției acțiunilor din aceasta regiune
  • Earnings Report: Primul eveniment din România dedicat rezultatelor financiare pe Piețele externe va avea loc pe data de 12 mai 2021. Claudiu Cazacu, Adrian Codirlașu, CFA și Sergiu Mandis vor fi speakeri în cadrul evenimentului

Earnings Report: Primul eveniment din România dedicat rezultatelor financiare pe Piețele externe

La 14 luni de la declararea pandemiei de Covid-19, pietele financiare par sa imbratiseze cu din ce in ce mai multa forta scenariul pozitiv, al unei reveniri rapide la normalitate. Investitorii sunt incurajati si de rezultatele financiare majoritar pozitive pe care companiile listate pe pietele externe le-au publicat pentru Trimestrul I. 

Earnings Report este primul eveniment din Romania dedicat rezultatelor financiare pe Pietele externe. Evenimentul va avea loc pe data de 12 mai 2021, incepand cu ora 18:00, se va desfasura online si se adreseaza investitorilor individuali din Romania si celor interesati sa investeasca pe Pietele externe.

Pentru prima editie Earnings Report din 2021 am pregatit o intalnire cu 3 profesionisti de exceptie: Claudiu Cazacu, Analist financiar si Consulting Strategist XTB Romania, Adrian Codirlasu, , Vicepresedinte CFA Romania, si Sergiu Mandis, profesionist in domeniul investitiilor cu o experienta de peste 20 de ani in brokeraj, analiza si asset management si investitor cu 17 ani de experienta pe Pietele externe. 

Earnings Report este un eveniment organizat cu sprijinul XTB Romania.

Cresterea inflatiei ar putea genera episoade de corectii in piata

Sperantele redeschiderii rapide a economiilor majore pot hrani, in perioada urmatoare, optimisimul din piete, crede Claudiu Cazacu, analist financiar si Consulting Strategist XTB Romania. Acesta avertizeaza insa, ca trebuie sa fim atenti si la aspectele legate de inflatie: „Fluxurile optimiste din pietele de capital pot continua pentru o perioada, hranindu-se din sperantele redeschiderii rapide a economiilor majore. Sustinerea oferita de bancile centrale induce, de asemenea, o abordare care nu pare a lua foarte in serios riscurile. Un moment de reevaluare nu este, totusi, foarte departe, in special in segmentul de tehnologie. Vara poate veni cu ajustari episodice si o luare in serios a aspectelor referitoare la inflatie”.

Aceeasi parere o impartaseste si Adrian Codirlasu, Vicepresedinte CFA Romania, care, in plus, crede ca criza generata de infectia cu  Sars-C0V-2 nu se va sfarsi in acelasi timp in toate tarile: „Cum mentiona si Fondul Monetar International in luna martie, tarile vor iesi din criza Covid la momente diferite deoarece capacitatea lor de a incuraja economia prin politicile monetara si fiscala este diferita. Una dintre primele tari care va iesi din criza este Statele Unite care, pe de o parte a alocat resurse (prin cele doua politici) la nivel record, iar pe de alta parte avanseaza extrem de rapid in procesul de vaccinare. Prin urmare, si deja fenomenul este vizibil, a aparut inflatia (si mai mult, FED si-a modificat strategia de politica monetara pentru a permite o rata a inflatiei mai mare). Inflatia, coroborata cu cresterea economica substantiala, va conduce la majorarea ratelor de dobanda la dolar. Ceea ce va antrena, si deja se intampla, o ajustare a ratelor de dobanda la nivel global. Cu impactul aferent asupra pietelor de capital si monedelor tarilor emergente”.

Evolutia actiunilor de China, ar putea afecta trendul crescator  

Sergiu Mandis, profesionist in domeniul investitiilor, cu o experienta de peste 20 de ani in brokeraj, analiza si asset management si totodata investitor cu 17 ani de experienta pe Pietele externe, spune ca rezultatele financiare aferente T1 2021 vor confirma daca recuperarea economica va fi sau nu conform estimarilor: „Participantii la piete urmaresc procesul de raportare a rezultatelor pe T1 2021 pentru a li se confirma sau infirma daca recuperarea de dupa T1 2020 este conform estimarilor si, pe baza anunturilor companiilor, incearca estimari pentru evolutia viitoare a veniturilor si profiturilor companiilor. In mare, rezultatele pe Q1 sunt peste asteptari atat in SUA cat si in Europa. In functie de raportari, am putea estima aproximativ care sectoare ar fi mai interesante din punct de vedere al cresterii veniturilor cat si a profitabilitatii”. 

Totusi Mandis crede ca atentia investitorilor ar trebui sa fie indreptata si in alta parte, in perioada urmatoare: „De urmarit si China, nu atat ca rezultate financiare cat mai mult prin prisma faptului ca, desi indicatorii macroeconomici inregistreaza cresteri extraordinare, actiunile din aceasta regiune au corectat destul de drastic din februarie si nu dau semne de revigorare, cel putin pentru moment. Aceasta ar putea declansa ceva temeri si in restul lumii in privinta sustenabilitatii trendului crescator”. 

Care sunt sectoarele care ar putea avea o
evolutie pozitiva in perioada urmatoare 

Cand vorbim de sectoarele sau tipurile de companii care ar putea beneficia de varianta unui scenariu pozitiv, turismul si transporturile par variantele evidente. Claudiu Cazacu crede, insa, ca este nevoie de o analiza mai complexa inainte sa decidem in ce ar trebui sa investim, in perioada urmatoare. „Pare de la sine inteles ca sectoarele turismului si transportului, in special liniile aeriene si de croaziera ar fi bine pozitionate pentru revenirea la normalitate, spune Cazacu. In acelasi timp, caracterul de noutate al redeschiderii e partial consumat. 

Astfel, investitorii ar putea astepta mai degraba o asezare favorabila a volatilitatii inaintea unor decizii mai ample. Comertul prin magazine fizice, operatorii de mall-uri si detinatorii de spatii de birouri ar putea vedea o imbunatatire a perspectivelor, dar intr-un proces lent. Pentru unele companii, din industria serviciilor de ingrijire personala, poate fi o perioada net favorabila, in special in conditiile restrangerii activitatii unor competitori”.

Si Sergiu Mandis are o perspectiva personala interesanta asupra acestui subiect: „Un numar destul de mare de companii suedeze raporteaza venituri peste asteptari, confirmand valul pozitiv pe care s-au inscris inca din T1 2020, atunci cand restul Europei era practic inchisa, iar in Suedia sectorul de business functiona fara mari limitari”. Mandis isi indreapa atentia si asupra zonei de „Commodities”, despre care spune ca are o revenire spectaculoasa, in ultima jumatate de an: „Sectorul «Materiale de baza» pare sa fie in centrul atentiei, mai mult pentru faptul ca investitorii anticipeaza inflatie si marfurile au intrat intr-o revenire spectaculoasa in T4 2020 si T1 2021. Alte sectoare care ar putea beneficia de pe urma asteptarilor de inflatie ar fi sectorul financiar si marfuri de larg consum”.

Evenimentul Earnings Report este organizat cu sprijinul XTB Romania, Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

Care este tema evenimentului „Earnings Report Cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul I pe Pietele externe”

Analizam companiile relevante listate pe Pietele externe pentru a afla:

  • cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul I;
  • ce sectoare ar putea intra in atentia investitorilor in perioada urmatoare si de ce;
  • cum vor evolua inflatia si dobanzile si care va fi impactul lor asupra pietelor;
  • care este viziunea asupra evolutiei pietei, din perspectiva investitorilor individuali.

Programul evenimentului „Earnings Report – Cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul I pe Pietele externe”:


17:55 – Accesul participantilor la evenimentul online

18:00 – 18:30 – Cum arata rezultatele financiare pe pietele externe, aferente Trimestrului I, companiile si sectoarele interesante pentru investitori – Claudiu Cazacu – Consulting Strategist XTB Romania

18:30 – 19:00 – Cum vor evolua inflatia si dobanzile si care va fi impactul asupra pietelor – Adrian Codirlasu – Vicepresedinte CFA Romania

19:00 – 19:30 –  Pietele internationale, din perspectiva investitorilor individuali –  Sergiu Mandis – Investitor pe Pietele externe

19:30 – 20:00 – Discutie libera & Sesiune Q&A

Evenimentul se va desfasura online si se adreseaza investitorilor individuali din Romania si celor interesati sa investeasca pe Pietele externe si va avea loc pe data de 12 mai 2021, incepand cu ora 18:00.

_________________

Despre XTB Romania – Partener al evenimentului Earnings Report

Cu aproape 20 de ani experiență în piețele financiare, XTB este o companie completă de investiții, listată pe Bursa de la Varșovia, cu peste 4400 de instrumente financiare disponibile în platforma performantă de investiții xStation. Cu birouri în peste 10 țări incluzând România, Marea Britanie, Germania și Franța. XTB este reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume inclusiv ASF și KNF.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...