Curăţenie naţională pe 21 septembrie

Date:

Cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România –  „Let`s Do It, Romania!“ – cheamă iar lumea la curăţenie naţională, aşa cum o face din 2010, de când a implicat peste 1.800.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică. De data asta, va fi pe 21 septembrie: Ziua de Curățenie Națională, în acelaşi timp cu acţiuni similare de curățenie în peste 100 de țări, în organizarea asigurată de World Cleanup Day. La noi (https://letsdoitromania.ro/21septembrie2019/) sunt așteptați voluntari din judeţele Ilfov, Bihor, Botoșani, Vâlcea, Mehedinți, Constanța, Timiș, Satu Mare, Hunedoara, Ialomița, Tulcea, Mureș, Prahova, Olt, Argeș, Neamț, Dolj, Vrancea, Suceava, Brașov, Cluj, Giurgiu, Maramureș, Harghita, Bacău; la Sibiu, acțiunea va fi pe 28 septembrie.

Organizatorii anunţă că pentru echipele județene, lista de contacte este disponibilă pe site-ul  https://letsdoitromania.ro/contacte/.Cartarea deșeurilor sau identificarea mormanelor de deșeuri se realizează cu aplicația de mobil TrashOut cu informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat, aplicaţie care poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Ștefan Buciuc, președintele Asociației Let’s Do It, Romania!, subliniază: „Ne-am propus ca și anul acesta să ne alăturăm mișcării globale Let’s Do It, World! și să facem din nou curățenie în România alături de voluntarii noștri. Anul acesta, împlinim 9 ani de la prima acțiune și ne bucurăm să sărbătorim împreună, pentru o Românie mai curată”.

La împlinirea a 10 ani de existenţă a asociaţiei în România, a fost lansată cartea „Let’s Do It, Romania! – cum am reușit să mobilizăm 1,8 milioane de oameni să curețe România”, realizată în parteneriat cu Curtea Veche Publishing.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...