Cursuri de leadership pentru excelență în sănătate

Date:

Managerilor din spitalele publice din România le este adresat proiectul de cursuri de leadership „Lideri pentru excelență în sănătate”, derulat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Investitorilor Străini (FIC), bazat pe modelul internațional „Leadership for European Public Health”, dezvoltat de Universitatea Maastricht în parteneriat cu Comisia Europeană. În prima sesiune, au fost pregătiţi 15 manageri de mari spitale publice din România, sub îndrumarea profesorilor Kenneth Rethmeier (The Rethmeier Group, SUA), Katarzyna Czabanowska (Maastricht University, Olanda), Tony Smith (Sheffield Hallam University, Marea Britanie), Marius Ungureanu (Departamentul de sănătate publică, Universitatea Babeș Bolyai, România).

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, apreciază că „Lideri pentru excelență în sănătate este un proiect de dezvoltare a abilităților de leadership în domeniul resurselor umane de care avem atât de multă nevoie în sectorul sănătății. Acest proiect este un model de succes pe care îl vom replica și reprezintă urmarea firească a ceea ce se întâmplă acum în sectorul de sănătate din România”.

În pregătirea cursurilor, managerii de spitale s-au exprimat prin aproximativ 100 de chestionare asupra abilităților pe care consideră că ar trebui să le dobândească. Pe această bază, cursurile de formare s-au referit la comunicare, leadership-ul schimbării, cel strategic, inteligența emoțională, leadership-ul bazat pe echipe.

Tot în parteneriat cu Ministerul Sănătății, FIC a dezvoltat în perioada 2013-2016 campania „De profesie: medic în România”.

Ramona Jurubiță, președintele FIC, subliniază: „FIC a susținut întotdeauna faptul că sănătatea reprezintă o prioritate pentru România, atât prin intermediul documentelor de poziție, cât și prin proiectele dezvoltate. Considerăm că oamenii reprezintă cea mai importantă resursă a unei companii, astfel avem nevoie ca angajații să fie sănătoși, educați și productivi, pentru a continua să creeze bunăstare și valoare adăugată pentru noi și România. Proiectul Lideri pentru excelență în sănătate este dovada faptului că instituțiile publice și cele private pot colabora foarte bine atunci când există un țel comun – îmbunătățirea sistemului de sănătate astfel încât România să aibă o creștere economică sustenabilă”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...

Accelerator pentru creșterea nivelului de profesionalizare a industriei Influencer Marketing

Start-up-ul MOCAPP anunță o nouă ediție a programului de...

Mentorat, coaching și granturi pentru femeile antreprenor  

ING Bank România și Visa anunță lansarea programului She’s...

Parteneriat Consiliul Patronatelor ESG din România – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin

Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR) anunță că „a...