Echipă executivă nouă la Consiliul Investitorilor Străini

Date:

Ramona Jurubiță (foto), Country Managing Partner al KPMG România, este noul președinte al Consiliului Investitorilor Străini – FIC. Comitetul director a ales o nouă echipă executivă, din care fac parte, împreună cu preşedintele, vicepreședinții Eric Stab, Chairman & CEO al Engie România și Georgios Stassis, CEO & Country Manager al Enel România, precum și trezorierul Daniel Anghel, membru în board-ul PwC și Tax and Legal Services Leader. Președintele FIC anterior, Franz Weiler, CEO Uniqa Asigurări, și-a încheiat al doilea mandat și rămâne membru în comitetul director.

La preluarea mandatului, noul președinte al FIC, Ramona Jurubiță, coordonator în perioada ianuarie-iunie al Coaliției pentru Dezvoltarea României din partea FIC, subliniază: „România trebuie să își propună convergența economică cu economiile Europei Occidentale. Este un obiectiv realist, dar pentru realizarea lui sunt necesare volume mari de investiții, în special în infrastructură. Fondurile publice, din bugetul național sau cel european, sunt vitale pentru această dezvoltare, dar sectorul privat are și el un rol crucial. Îmi doresc ca guvernul să facă pași pentru a reconstrui încrederea sectorului privat în autorități și să conștientizeze rolul indispensabil pe care companiile private îl au în dezvoltarea economică și în creșterea prosperității tuturor. Ultimele măsuri, prin care s-a încercat atenuarea celor mai dăunătoare efecte ale OUG 114 sunt un astfel de pas în direcția bună și îmi doresc să întărim această relație și dialogul dintre mediul public și cel privat. Este în interesul general să reușim să dezvoltăm un parteneriat veritabil pentru că vom putea pune astfel bazele unei societăți care are atât un sector privat prosper, dar și servicii publice de cea mai bună calitate. Trebuie încurajate atât investițiile străine, cât și cele locale. Multe dintre companiile de succes din România sunt astăzi rezultatul interacțiunii dintre capital și talent, local și internațional. Membrii comitetului director FIC vin dintr-o paletă largă de industrii și pot oferi autorităților opinii valoroase despre cum să asigure o dezvoltare economică pe toate palierele și care să fie trainică în timp. Vom continua să lucrăm cu colegii noștri de la Coaliția pentru Dezvoltarea României pentru a vorbi pe o singură voce despre cele mai importante lucruri pentru economie”.  

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...