Economişti de top mondial, reuniţi la Universitatea de Vest din Timişoara

Date:

La Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), economişti de top din 12 țări au participat la o reuniune de lucru organizată de profesorii Departamentului Contabilitate din Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, în proiectul Erasmus+ „International Learning Platform for Accountancy”. Au fost reprezentate universități prestigioase la nivel mondial: University of Innsbruck, Austria; Friedrich Alexander University Erlangen Nürnberg, Germania; Vytauto Didziojo University Kaunas, Lituania; University of Kavala, Institute of Technology, Grecia; Bournemouth University, Marea Britanie; Politechnic of Porto, Portugalia; Corvinius University Budapesta, Ungaria; University of Vigo, Spania; University Bretagne-Sud Vannes, Franța; Southern Connecticut State University New Haven, SUA; University of Urbino, Italia; University of Luxemburg.

După cum îl caracterizează organizatorii, „proiectul este un demers realizat, pe o perioadă de trei ani, de universități membre ale Association des Formations Européennes à la Comptabilité et à l’Audit și implică dezvoltarea unor studii de caz integrate în domeniul standardelor internaționale de raportare financiară, analizei financiar-contabile, auditului financiar, eticii în contabilitate, responsabilității sociale a companiilor”.

În calitate de responsabil de proiect din partea UVT, prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget precizează: „Ulterior testării în cadrul a trei programe de studiu intensiv, cu participarea internațională a peste 200 studenți din cele 10 țări participante, plus Italia, Luxemburg și Statele Unite ale Americii (Budapesta-2015, Vannes-2016, Kavala-2017), studiile de caz vor fi disponibile pe o platformă online, a Universității din Innsbruck, pentru utilizare în cadrul actului de predare, în universități implicate. În toate cele patru arii dezvoltate prin proiect, cadrele didactice din Departamentul Contabilitate și Audit al UVT au avut contribuții atât în ceea ce privește construcția studiilor, dar și predarea în grupele internaționale de studenți”.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea (foto), conchide: „Universitatea depune eforturi constante de internaționalizare a activității sale, ceea ce presupune atât crearea de oferte de studiu competitive la nivel european, cât și intrarea în parteneriate din care noi și colegii noștri de peste graniță avem de învățat. Au fost prezenți la Timișoara specialiști din 12 universități, o șansă importantă pentru a obține noi perspective asupra domeniului contabilității, care apoi să se regăsească în programele noastre și în modalitatea de predare”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...