Elita studiului comparat al civilizațiilor, reunită la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir

Date:

Elita mondială în domeniul studiului comparat al civilizațiilor este reunită în aceste zile la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București, care organizează în parteneriat cu ISCSC – International Society for the
Comparative Study of Civilizations (California, USA) conferința „Civilization at a Crossroads”. Evenimentul, de nivel maxim al valorii științifice prin participare și actualitate, are deopotrivă o valoare de referință, constituind un moment aniversar – a cincizecea conferință a ISCSC și împlinirea a șaizeci de ani de la fondarea marelui forum în domeniu, la Viena, în 1961. 

Participanții la conferința de la București – profesori și cercetători de prim rang ai cunoașterii resorturilor și relaționărilor de creație și evoluție ale lumii contemporane, au fost salutați în deschiderea reuniunii de prof. univ. dr. Corina-Adriana Dumitrescu, președintele Senatului Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”. Studierea civilizațiilor lumii, a reliefat prof. univ. dr. Corina-Adriana Dumitrescu, este domeniul în care Dimitrie Cantemir a excelat.

În plenul reuniunii, au oferit perspective de substanță științifică și de interes fundamental economico-social asupra dezvoltării din vremuri străvechi și asupra orizonturilor umanității profesorul Peter Schlosser, vicepreședinte al Universității din Arizona, care a pledat cu argumente forte ale științei și ale realității contemporane asupra stringenței unei acțiuni salvatoare în folosul umanității, acum, și nu mai târziu.

„Trăim un moment în care toată lumea e în dezacord cu toată lumea”, este esența unui veritabil semnal de alarmă tras de profesorul Andrew Targowski, de la Universitatea de Vest din Michigan.

Conexiuni culturale, comerciale, politice și geostrategice peste timp și spații europene a prezentat acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române.

Printr-o ceremonie solemnă încadrată perfect în ambinața intelectuală a reuniunii dedicate actualității și perspectivelor civilizației noastre, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București a conferit titlul de doctor honoris causa profesorului Peter Sclosser, personalitate de prim rang a cercetărilor privind științele Pământului, evoluțiile climatice și problematica de mediu.

Conferința datorată într-un moment aniversar Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” se înscrie ca un reper al gândirii asupra societății de mâine, devenite tot mai rapid contemporaneitate.   

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hidroelectrica propune repartizarea a 100% din profitul realizat în 2023 către acționari

Hidroelectrica propune acționarilor repartizarea a 100% din profitul net...

Cometex inaugurează cel de-al 11-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul  Hunedoara 

Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale deschide pe 28...

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...