ENGIE Romania sprijină asociația Dăruiește Viață pentru construcția unei unități modulare de triaj epidemiologic la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București

Date:

În contextul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, precum și a răcirii accentuate a vremii, ENGIE Romania răspunde unei nevoi acute semnalate de asociația parteneră, Dăruiește Viață, aceea de a construi, în incinta Spitalului Universitar de Urgență Elias din București, o zonă modernă pentru realizarea triajului epidemiologic al pacienților care au nevoie de tratament. Triajul epidemiologic este o etapă preliminară obligatorie preluării cazurilor medicale tratate la Spitalul Universitar de Urgență Elias (un spectru larg de boli cardiovasculare, cancere și alte boli cronice), realizarea unui spațiu modern fiind o necesitate urgentă pentru a preveni răspândirea virusului în rândul pacienților care prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații ca urmare a infectării, dar și pentru a le crea, în contextul temperaturilor de iarnă, un spațiu modern de așteptare.

Prin partenerul de proiect, Dăruiește Viață, ENGIE Romania a venit în sprijinul pacienților tratați în acest centru medical cu o contribuție de 107.000 de euro. Astfel, din a doua jumătate a lunii decembrie, bolnavii cronici care au nevoie de tratament în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias beneficiază de condiții adecvate de triaj. Unitatea de triaj, de aproximativ 110 de mp, pune la dispoziție o sală de așteptare și două camere de recoltare, respectând circuite separate pentru pacienții care prezintă simptome COVID-19 și cei care nu au simptomatologie specifică.

„Unitățile modulare de triaj sunt o soluție foarte bună pentru triajul epidemiologic al pacienților, în cazul spitalelor suport COVID-19 – pe de o parte, oferă condiții decente pacienților care sunt, de multe ori, nevoiți să aștepte în frig sau în corturi improvizate, iar pe de altă parte, protejează pacienții cu afecțiuni cronice, deja internați în spital. Este important pentru noi că putem face acest lucru la Spitalul Universitar de Urgență Elias, unde există o secție mare de oncologie adulți. Reușim împreună.” – Oana Gheorghiu, fondatoarea Dăruiește Viață.

„Pandemia nu ar trebui să îngreuneze accesul la tratament al bolnavilor cronici, care au deja de dus o luptă grea cu boala. Ne-am bucurat să putem dezvolta acest proiect în București, alături de un partener care ne-a fost alături în multe proiecte pe care Dăruiește Viață le-a făcut pentru a sprijini bolnavii de cancer. Este a doua unitate modulară de triaj pentru noi și este a doua inițiativă la care colaborăm cu Spitalul Universitar de Urgență Elias, după Spitalul Modular dedicat exclusiv tratării pacienților cu coronavirus.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

„Singuri putem face puțin, împreună mult mai mult. De aceea, în perioade dificile cum este cea pe care o traversăm, este important să ne unim forțele și să oferim sprijin acolo unde acesta este vital. Contribuția noastră vine în sprijinul pacienților cu boli cronice, fiind totodată și o mână de ajutor pentru cadrele medicale care sunt în prima linie de peste 9 luni.”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

Prin această contribuție, compania își reafirmă sprijinul pentru îmbunătățirea condițiilor din sistemul medical românesc. Încă de la începutul pandemiei COVID-19, ENGIE Romania a sprijinit cadrele medicale din prima linie și pacienții afectați de virusul SARS-COV-2 cu o contribuție financiară în valoare de 250.000 de euro, care a fost direcționată către mai multe organizații: Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Dăruiește Viață și HOSPICE Casa Speranței. Fondurile direcționate au fost utilizate pentru achiziția de echipamente pentru cadrele medicale, aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19, precum și pentru servicii de îngrijire a pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu COVID-19 și pentru care HOSPICE Casa Speranței rămâne o alternativă pentru continuarea tratamentului a cărui lipsă le-ar pune viețile în pericol.

Din 2013 până în prezent, compania a investit 1.600.000 de euro în proiecte din domeniul sănătății, contribuind la ameliorarea condițiilor de tratament medical pentru circa 10.000 de pacienți anual. Împreună cu asociația Dăruiește Viață, ENGIE Romania a contribuit la construcția primului spital de oncopediatrie pentru copii în incinta spitalului Marie Curie din București, la modernizarea și reabilitarea laboratoarelor de diagnosticare în profunzime a cancerelor de sânge din cadrul Institutului Clinic Fundeni, precum și la dotarea cu aparatură de ventilație a Spitalului de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalului Clinic de Copii Braşov, Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. De asemenea, ENGIE Romania a renovat și eficientizat energetic centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov, acolo unde peste 2.000 de copii și adulți primesc anual servicii gratuite de îngrijire paliativă.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...