Excelența în afaceri, dezbătută la Camera de Comerț și Industrie București

Date:

În contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, în colaborare cu fundația non-profit European Foundation for Quality Management (EFQM) și cu Jaspers – parteneriat de asistență între Comisia Europeană, BEI și BERD, a organizat conferința „Excelența în afaceri. Modelul EFQM – soluție pentru creșterea competitivității”. Au participat specialiști ai EFQM, Jaspers, precum și profesioniști din Slovenia și România. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu (foto), preşedintele CCIB, a salutat prezenţa la reuniune a ASR Principesa Maria a României şi a exprimat dorinţa CCIB de a pune sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României decernarea anuală a Premiului de Excelență în Afaceri.

În calitate de director operațional la EFQM, Gianluca Mule a prezentat modelul de excelență EFQM „ca instrument de evaluare și creștere a performanțelor și competitivității companiilor și organizațiilor”, cu exemple de bune practici din funcționarea modelului EFQM.

Din perspectiva Jaspers, directorul Antonio Almagro s-a referit la serviciile oferite de această instituție, beneficiare din 2007 fiind peste 650 de proiecte în valoare totală de 120 miliarde euro.

Irena Meterc, șef de departament la Agenția Publică pentru Internaţionalizarea Antreprenoriatului, Investiții Străine şi Tehnologie – SPIRIT din Slovenia, a prezentat pilonii strategiei de excelență în afaceri pentru perioada 2019-2030 a guvernului țării sale, bazată pe concepţia potrivit căreia „doar un sector public excelent poate acorda sprijin unor organizații excelente”.

Vicepreședinte CCIB, prof. univ. dr. Ion Hohan, președintele Secțiunii Servicii a CCIB, evaluator EFQM, a prezentat contribuția CCIB la promovarea și implementarea modelului EFQM de excelență în afaceri și avantajele competitive pentru companiile certificate, cu sublinierea că „organizaţiile care au implementat modelul de excelență au înregistrat, în medie, creşteri ale cifrei de afaceri cu 77% mai mari decât companiile din acelaşi domeniu industrial, valoarea de piaţă a acestora fiind cu 36% mai mare decît cea a companiilor din același domeniu”.

De asemenea, s-a desfăşurat un workshop, în care Gianluca Mule, prof. univ. dr. Ion Hohan și prof. univ. dr. Nicolae Dragulănescu, președintele Fundației Române pentru Promovarea Calității, au discutat cu participanții subiecte privind criteriile și principiile modelului de excelență al EFQM, realizări și cazuri de bună practică în ceea ce privește excelența în România, cadrul legal de acordare a Premiului Român de Excelență.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...