FAN Courier aderă la inițiativa de accelerare a reducerii emisiior de CO2

Date:

FAN Courier, lider pe piața internă de curierat, este prima companie din România care aderă la inițiativa „The Climate Pledge”, care „își propune să convingă companiile din lumea întreagă să accelereze ritmul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Fondată în 2019, The Climate Pledge este o inițiativă care își propune să contribuie la atingerea obiectivelor Acordului de la Paris (de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon -n.n.) cu zece ani mai devreme decât prevede documentul, respectiv, în 2040”. 

Adrian Mihai, CEO al FAN Curier: „În compania noastră există o preocupare constantă pentru a găsi soluții provocărilor generate de încălzirea globală, proces care necesită răspunsuri rapide si acțiuni ferme din partea noastră, a tuturor. În acest context, implementăm măsuri pentru protecția biodiversității, scăderea consumului de apă și de energie și evitarea risipei. După cum știm cu toții, resursele Planetei noastre sunt limitate și credem că schimbările climatice cer acțiuni urgente și universale. Suntem mândri să semnăm «The Climate Pledge» și să susținem inițiativa de a a atinge obiectivul de zero emisii de carbon până în 2040, cu zece ani mai devreme decât prevede Acordul de la Paris”.

Prin semnarea inițiativei, FAN Courier își asumă:

  • Să măsoare și să raporteze în mod regulat emisiile cu efect de seră
  • Să implementeze strategii de reducere a emisiilor de carbon în conformitate cu Acordul de la Paris, prin schimbări la nivel de business și prin inovație, inclusiv prin îmbunătățirea eficienței, folosirea la scară largă a energiei regenerabile și înlocuirea treptată a mașinilor tradiționale din flotă cu autovehicule electrice
  • Să ia măsurile necesare și să folosească tehnologii prin care să reducă emisiile de carbon, până la atingerea obiectivului de net zero emisii până în 2040 

Acordul de la Paris a fost semnat de 196 de state, inclusiv UE, și are ca obiectiv limitarea încălzirii globale prin neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Prin acest acord, guvernele au convenit să mențină creșterea temperaturii medii la nivel mondial mult sub 2°C peste nivelurile preindustriale și să continue eforturile de a o limita la 1,5°C.

FAN Courier reamintește că pentru a contribui la reducerea emisiilor cu efect de seră, „s-a implicat până acum în plantarea a 42.000 de copaci în România, investește constant în creșterea parcului de vehicule electrice și în extinderea utilizării energiei regenerabile în cadrul operațiunilor sale”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...