FAN courier, afaceri de peste 1 miliard de lei în 2020

Date:

FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, a realizat în 2020 afaceri de peste 1 miliard de lei, cu peste 27% mai mult față de anul anterior.

Felix Pătrășcanu, managing partner FAN Courier: „Schimbările majore și rapide pe care le-a adus criza provocată de SARS-COV2 în economie și societate s-au reflectat pe tot parcursul anului trecut și în activitatea noastră curentă, echipele noastre de curieri fiind în linia întâi pe tot parcursul anului. Din cauza restricțiilor impuse, multe business-uri s-au reorientat către vânzările exclusiv online, consumatorii au ales să folosească mai mult și mai des serviciile de curierat, astfel că activitatea noastră curentă a fost luni de zile comparabilă cu vârfurile de sărbători sau Black Friday. Ne așteptam la o creștere mai mare decât estimările inițiale și chiar la depășirea pragului de 1 miliard de lei. Acum, odată cu încheierea exercițiului financiar pentru anul trecut, rezultatele financiare confirmă efortul excepțional făcut de echipa noastră pe tot parcursul anului trecut. În 2020, Afacerile FAN Courier au depășit 1 miliard de lei”.

Estimările de creștere pentru 2021 se situează între 10% și 15%, în funcție de evoluția crizei sanitare și de impactul acesteia în economie: 10%, în varianta în care situația sanitară începe să se relaxeze; 15%, în cazul în care presiunea asupra serviciilor de curierat generată de comerțul online rămâne ridicată.  Bugetul pentru investiții în 2021 se ridică la 20 milioane de euro. Una dintre cele mai importante investiții (7 milioane de euro) este hub-ul de la Cluj-Napoca: dare în funcțiune la finalul lui 2021, al treilea hub construit după cele de la Ștefănești și Brașov; va fi dotat cu  bandă de sortare cu o capacitate de 7.500 de colete/oră și va avea 300 de angajați.

Adrian Mihai, cofondator FAN Courier: „Suntem bucuroși că, după trei ani de așteptare, putem demara investiția în HUB-ul de la Cluj, un punct de tranzit extrem de important pentru noi, ce va fi conectat cu Iași, Baia Mare și Oradea. HUB-ul de la Cluj ne va ajuta în eforturile pe care le facem pentru reducerea timpilor de livrare și creșterea productivității”.

Tot în acest an, FAN Courier vizează extinderea hub-ului de la Brașov cu 2.500 mp, analizând oportunitatea unui nou centru logistic în Ștefănești, pentru a dezvolta serviciile de fulfillment și logistică. De asemenea, va continua proiectul de dotare a filialelor mari cu sisteme automate de sortare.

În condițiile în care cererea de servicii de curierat se va menține la un nivel ridicat și în 2021, FAN Courier ia în calcul creșterea numărului de angajați cu 10% în acest an, ritm similar celui din anul anterior.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...