Festivalul Enescu aduce muzica în viaţa oraşului

Date:

Pe întreaga perioadă a ediţiei din acest an a Festivalului Internațional George Enescu (31 august-23 septembrie), se va desfăşura în Bucureşti proiectul „Orașul cântă”, dezvoltat de Programul Național „Cantus Mundi” (foto) prin Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu susținerea companiei de servicii comerciale şi investiții în real estate CBRE România, sub egida Festivalului Internațional George Enescu.

Prin derularea proiectului – o premieră – muzica clasică va fi prezentă în cartierele orașului, în parcuri (Regele Mihai I al României, Parcul Circului de Stat, Unirii, Tineretului, Sebastian, Drumul Taberei), muzee (Muzeul Municipiului București, Theodor Aman, Muzeul vârstelor – Casa Filipescu-Cesianu, Nicolae Minovici), centre comerciale (Băneasa Shopping City, Mega Mall, Afi Cotroceni, Sun Plaza), clădiri de birouri (administrate de CBRE România).

Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internațional George Enescu: „Enescu cânta în sate și pe marile scene ale lumii din bucuria de a împărtăși muzica. Orașul cântă este materializarea acestei idei. Festivalul are obiectivul de a păstra muzica clasică în interesul și atenția oamenilor. Are, de asemenea, rolul de a păstra și promova excepționalul dar al lui Enescu. Orașul cântă demonstrează că muzica clasică poate fi un ritm potrivit vieții contemporane, un însoțitor al activităților de zi de zi și continuă efortul marelui compozitor de a duce muzica peste tot”.

Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”: „Festivalul Enescu și Cantus Mundi își unesc forțele în acest an pentru a realiza cea mai mare reprezentație stradală a muzicii clasice dintr-un oraș din România. Va fi o muzică venită din sufletele a mii de copii, care prin intermediul acestor evenimente vor avea acces la cultură și vor fi puși în lumina reflectoarelor cu toată frumusețea, prospețimea și talentul lor. Sperăm că bucureștenii vor fi încântați să-și vadă orașul cântând și salutăm aderarea celui mai mare program de integrare socială prin muzică, Programul Național Cantus Mundi, la cel mai important eveniment cultural din România – Festivalul Internațional George Enescu”.

Răzvan Iorgu, directorul general al CBRE România: „La fiecare ediție a Festivalului George Enescu am fost martorii unei transformări, de poveste, a orașului. În acest an, în spiritul care ne caracterizează, am făcut un pas înainte devenind din susținători, facilitatori ai ascultării de muzică clasică. Considerăm că spațiile de lucru trebuie să acomodeze interesele oamenilor, să includă atât aspectele pragmatice, cât și pe cele care le completează activitatea și adaugă un sens valoros vieții. Facem acest lucru în fiecare zi cu partenerii și clienții noștri ceea ce a condus natural la abordarea nouă a sprijinului pe care CBRE îl oferă impresionantului Festival Enescu și în 2019”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Noile reglementări UE pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, tema centrală a Forumului România Eficientă 2024

Creșterea performanței energetice a clădirilor, responsabile pentru 40% din...

Lavazza – cifră de afaceri de peste 3 miliarde de de euro în 2023

Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare...