Gala excelenţei la Universitatea Tehnică de Construcții București

Date:

Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), cu sprijinul Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), a organizat Gala premiilor de excelență în educație și cercetare la UTCB. “Industria de construcții este principalul beneficiar al proceselor educaționale și de cercetare ale UTCB și de aceea legătura cu mediul de afaceri — acolo unde majoritatea absolvenților Universității își vor pune în aplicare cunoștințele dobândite, iar cercetarea își va arăta roadele — este extrem de importantă pentru pregătirea specialiștilor, respectând cerințele de inserție pe piața muncii”, argumentează iniţiatorii necesitatea evenimentului, aflat la prima ediţie.

La nivelul fiecărei facultăţi a UTCB a fost stabilit şi premiat câte un laureat pentru domeniul educaţiei şi pentru cel al cercetării, pe baza unui algoritm care a luat în calcul, între altele, prezenţa în publicaţii cotate internaţional, particparea la proiecte, eficienţa economică a acesteia, aprecierea studenţilor. Dintre câştigătorii pe facultăţi, Consiliul de administraţie al UTCB a desemnat Profesorul anului 2016 la UTCB și Cercetătorul anului 2016 la UTCB.

Marele premiu a fost obţinut, la categoria educaţie, de conf. univ. dr. ing. Mihai Iancovici, de la Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole; la categoria cercetare, de conf. univ. dr. ing.Ilinca Năstase, de la facultatea de Inginerie a Instalaţiilor.

Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Văcăreanu, rectorul UTCB, a semnalat intensificarea preocupărilor instituţiei pe care o conduce pentru “deschidere către economie şi către tot ce înseamnă mediu universitar”, subliniind că este nevoie mai mult ca oricând de “o reinventare a profesiei de inginer constructor şi de o remodelare a imaginii consturctorului”.

La rândul său, dr. ing. Cristian Romeo Erbașu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții, a susţinut cerinţa apropierii dintre pregătirea profesională asigurată de universitate şi mediul economic. Aprecierea sa a fost că ne găsim “într-un moment în care, cu toate că nu sunt multe construcţii pe piaţă, foarte greu găseşti un constructor”, ceea ce necesită creşterea eforturilor pentru atragerea tinerilor către studii superioare de profil şi, în acelaşi timp, pentru deschiderea UTCB spre mediul economic, social, cultural.

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), a apreciat caracterul obiectiv şi comprehensiv al desemnării premianţilor în construcţii, prin îmbinarea criteriilor academice şi a celor de impact economic. Ca urmare, a anunţat lansarea invitaţiei de organizare a unor asemenea evaluări, cu premierile aferente, şi în alte instituţii de învăţământ superior.

În ideea deschiderilor interdisciplinare şi în spiritul colaborării interuniversitare şi economice, la gala de la UTCB au participat rectori şi alţi profesori de top de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea din Bucureşti, USAMV.

 

 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...