ICPE-CA iniţiază tineri în cercetare

Date:

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA a primit o nouă recunoaştere a activităţii de iniţiere a tinerilor în cercetare la nivelul elevilor de liceu şi de identificare a excelenţei: patru echipe ale Centrulului „Alexandru Proca” pentru Iniţierea Tinerilor în Cercetarea Ştiinţifică din cadrul institutului s-au calificat la concursurile internaţionale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) şi I-FEST (Tunisia).

La Olimpiada Intel ISEF participă trei echipe ale Centrului de la ICPE-CA, din totalul de cinci locuri repartizate României: „Celule de biocombustie ce utilizează fotosinteza microorganismelor – Elena Robu; „Interfaţă inovativă pentru diferite tipuri de aplicaţii” – Bricman Paul, Anghel Ciprian; „Structuri lipidice în microelectromecanică (MEMS) şi folosirea acestora pentru transportul de medicamente” – Ionescu Andrei, Ulian Serghei.

La Olimpiada I-FEST participă o echipă a Centrului ICPE-CA: „Microroboţi utilizând vibraţiile pentru deplasare” – Cristian Chira.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...