IMM-urile vor beneficia de bani pentru a-şi achiziționa echipamente şi utilaje

Date:

Guvernul a aprobat miercuri programul IMM Leasing, prin care companiile mici şi mijlocii vor putea accesa finanţări pentru achiziţionarea de echipamente şi utilaje în leasing, potrivit Adevărul.ro.

IMM Leasing de echipamente şi utilaje este al patrulea program de sprijin guvernamental acordat sectorului IMM în cadrul Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, implementat de Ministerul Finanţelor Publice şi FNGCIMM.

De asemenea, Programul va fi operaţionalizat în perioada imediat următoare. Programul guvernamental îşi propune stimularea accesării finanţărilor de tip leasing financiar în vederea achiziţionarii de active noi sau second-hand pentru desfăşurarea activităţii companiilor, în special a celor care au nevoie de transfer de tehnologie în procesele de producţie.

Conform programului, valoarea maximă cumulată a finanţărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilităţi va fi de 5.000.000 lei, iar perioada şi modalitatea de rambursare a finanţărilor vor fi stabilite de finanţatori, conform normelor interne ale acestora.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...