Învăţământ dual organizat de Bosch la Blaj

Date:

În concordanţă cu cerinţe actuale şi de perspectivă ale economiei, Bosch a deschis un program de învăţământ dual la Blaj, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”, unitate de învăţământ cu tradiţie şi prestigiu din localitate şi cu Primăria Municipiului Blaj. Sunt trei clase a IX-a de învăţământ dual, cu 55 de elevi care se formează în specializările sculer matrițer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, electrician constructor, instalații în industrie. Partea de pregătire teoretică se desfăşoară în unitatea de învăţământ, iar practică, sub îndrumarea specialiştilor Bosch, la fabrica Bosch din oraş, în atelierul mecanic dotat cu echipamente de ultimă generaţie.

Cu ocazia momentului inaugural, la care au participat managementul companiei Bosch, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai celei judeţene, ai Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, cadre didactice, elevi şi părinţi, prof. Ioan Laţiu, directorul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” a subliniat: „Liceul Tehnologic Timotei Cipariu și fabrica Bosch din Blaj vor fi locul unde fiecare elev își va putea atinge maximumul capacităților intelectuale, morale, civice și abilităților profesionale, pentru a fi competitiv pe piața muncii şi pentru a se integra în mediul social concurențial. Scopul nostru comun este să oferim elevilor din zona Târnavelor educație, instruire tehnologică și profesională duală la standarde de calitate europeană, pentru desăvârșirea intelectuală, morală și profesională”.

Obiectivul comun, a accentuat Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj, „este ca şcoala duală de la Blaj să devină cea mai bună din Transilvania”.

În context, Grupul Bosch reiterează faptul că din 2013 constituie un partener de încredere al învăţământului profesional din România în sistem educaţional dual. Localizat, „în Blaj, investiţia în pregătirea profesională a elevilor este un element important în strategia de implicare a companiei în dezvoltarea comunităţii locale. Compania este prezentă în Blaj din 2008, fiind prima fabrică deschisă în România de către grup şi a contribuit în acestă perioadă la dezvoltarea economică a regiunii. Fabrica Bosch din Blaj oferă tinerilor înscrişi în program o serie de beneficii precum servicii medicale, prânz gratuit la cantina fabricii, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare, având şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat. Mai mult de atât, elevii beneficiază de o bursă atât din partea statului, cât şi din partea companiei”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Îngrijorările legate de inflație temperează entuziasmul investitorilor

Sezonul de raportări financiare din primul trimestru al acestui...

Toată atenția se concentrează acum pe halving-ul recompenselor de bitcoin

Săptămâna trecută a fost destul de liniștită pe piețele...