Investiție pe piața de logistică și transport cu temperatură dublu controlată

Date:

Frigonet Logistics asigură transportul în camioane cu dublă temperatură controlată, ceea ce asigură conservarea perfectă a alimentelor refrigerate și a celor congelate, făcând posibil transportul de produse variate cu același autocamion. Pe piața de logistică și transport național a intrat în 2020, printr-o investiție inițială de circa 500.000 de euro a familia de antreprenori Dărmănescu, asigurând transport și depozitare în hub-urile din București, Cluj-Napoca, Bacău și Constanța, pentru toate supermarketurile din rețeaua IKA, în retailul tradițional, precum și către unități horeca, benzinării, persoane fizice.

Frigonet Logistics anunță că „la începutul lui 2021, divizia și-a dublat flota auto, de la 15 la 30 de autospeciale frigorifice, în timp ce numărul de clienți a ajuns la circa 100” și că „în prezent flota diviziei parcurge circa 300.000 kilometri lunar, iar planurile de dezvoltare includ creșterea numărului de clienți, din rândul companiilor care au nevoie de servicii de logistică, incluzând depozitare și transport ale unor produse alimentare, la temperaturi controlate. Ca obiectiv în 2021, reprezentanții companiei și-au propus atingerea unei cifre de afaceri de 1 milion euro, pentru Frigonet Logistics”. 

Frigonet Logistics, Alfredo Seafood, divizia de procesare și distribuție a peștelui și fructelor de mare și BistroMar, restaurant-pescărie pe bază de pește și fructe de mare, situat în zona Floresca din București sunt cele trei divizii de business ale companiei  „Bistromar la Timona”, deținută de familia Dărmănescu.

Mihai Cristian Dărmănescu

Mihai Cristian Dărmănescu, directorul general al companiei „Bistromar la Timona”, subliniază: „Noi avem o experiență de peste 10 de ani în distribuția peștelui proaspăt, care este unul dintre cele mai complexe produse, din punct de vedere logistic, din cauza termenului de expirare foarte scurt. De asemenea, avem în portofoliu și produse congelate și refrigerate. Inițial am înființat Frigonet Logistics strict pentru transportul produselor marca Alfredo Seafood, iar apoi am realizat că pe piața locală de transport și distribuție la temperatură controlată există un gol, o nevoie foarte mare de servicii, care este neacoperită. Ne dorim să avem clienți din două mari categorii, care în prezent sunt insuficient deservite. Este vorba despre companiile care au nevoie de servicii de logistică la temperaturi controlate și de persoanele fizice, care vor să cumpere alimente online și să le fie livrate în condițiile păstrării lanțului frigorific. Noi vom face, practic, și un fel de curierat pentru produse congelate și refrigerate. Acest tip de serviciu nu exista până acum, pe piața locală, la nivel național”. Semnalarea sa este că în România, serviciile logistice cu dublă temperatură controlată sunt oferite într-o măsură foarte mică, Frigonet Logistics fiind unul dintre puținii jucători care le furnizează, în momentul de față. Principalul avantaj al dublei temperaturi constă în faptul că astfel pot fi transportate în același camion atât produsele alimentare congelate, la temperaturi de -18 grade, cât și cele refrigerate, la temperaturi de +2-+ 4 grade: „Investițiile în transportul cu dublă temperatură controlată sunt mai mari cu circa 15-20% decât în condiții de monotemperatură. Acesta este principalul motiv pentru care suntem printre foarte puținele companii care au o asemenea activitate”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Noile reglementări UE pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, tema centrală a Forumului România Eficientă 2024

Creșterea performanței energetice a clădirilor, responsabile pentru 40% din...

Lavazza – cifră de afaceri de peste 3 miliarde de de euro în 2023

Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare...