Investiție privată într-un laborator de robotică pentru elevi

Date:

Pentru susținerea inițierii într-un domeniu al economiei și societății viitorului, Asociația Zi de Bine investește în construire unui laborator de robotică pentru elevii Liceului Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei. Bugetul necesar este de 35.000 euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank. 

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „Anul acesta, echipa de robotică a României a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago, fiind pentru prima dată în ultimii 30 de ani când finala mondială a fost câștigată de o echipă care nu este din Statele Unite. De ce să rămână o excepție? Ne-am propus să ajutăm  și alți copii pasionați de robotică să-și dezvolte abilitățile în domeniu și, de ce nu, să facă performanță. Am descoperit la Liceul Tehnologic Carol I din Valea Doftanei un director desemnat Profesorul anului pentru inovație și o mulțime de copii curioși. Le lipsesc doar uneltele care să-i ajute să performeze. În septembrie dotăm laboratorul de robotică pentru micii cercetători”.

Steluța Elena Pralea, director al Liceului Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei: „Fiecare an îl petrecem căutând cursuri și finanțări și scriind proiecte prin care să le putem oferi elevilor spații școlare moderne și personal didactic calificat, cu deschidere spre viitor, astfel încât copiii să nu își dorească să mai părăsească comuna și să meargă la liceele de la oraș. Iată că liceul nostru este deja cunoscut pentru faptul că rata abandonului este 0%. Faptul că acum le putem oferi acest laborator de robotică reprezintă un pas uriaș care, cu siguranță, îi va ajuta să își dezvolte abilitățile”.

Laboratorul de robotică va fi utilat cu: pachete Lego® Mindstroms pentru a dezvolta abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică; kituri de nivel intermediar pentru Arduino, pentru orele de științe și informatică prin care să se dezvolte abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică; 1 imprimantă 3D; roboți interactivi Robodog pentru inițierea în programare a elevilor din clasele primare și pentru învățarea limbii engleze; ochelari VR Oculus pentru accesarea unor site-uri care oferă materiale educaționale din domeniul VR, AR sau 3D; kituri robot umanoid pentru a introduce copiii în domeniul roboticii, unde pot învăța despre componentele de bază și programarea roboților.

Clubul de programare al liceului, înființat de prof. Steluța Elena Pralea, a atras peste 100 de elevi, cuprinde atelierele Scratch, Microbit, Arduino și Programare Web și se desfășoară datorită cadrelor didactice care fac mentorat voluntar în fiecare zi de sâmbătă, făcând naveta chiar și de la 50 km distanță. La liceul din sat, peste 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale.

Cei care vor să se alăture acestui proiect, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode prin care se poate susține această cauza pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

Asociația Zi de Bine reamintește că scopul ei „este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor. Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...