Organizația Junior Achievement România și Raiffeisen Bank au contiuat în anul şcolar care s-a încheiat educația financiară în școli. La ciclul primar, beneficiarii programului au fost peste 5500 de elevi îndrumaţi de 231 de profesori și consultanți voluntari Raiffeisen Bank. Prin kit-uri educaționale gratuite și conținut de tipul learning by doing, ei au primit noţiuni despre economisire, tranzacții bancare, opțiuni de cumpărare etc.

La nivel de liceu, s-a desfășurat a opta ediție a programului „ABCdar bancar”, dezvoltat, anul acesta, și în format digital. Platforma JA Inspire a permis accesul „la module interactive, în format digital, care facilitează învățarea, atât în clasă, cât și în afara ei, utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator). În cadrul platformei, elevii pot accesa conținuturi video și teme de documentare, pot simula economii și dobânzi și pot răspunde la quiz-uri, fie prin alegerea răspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui răspuns scurt”. Cursul digital a fost parcurs de peste 5000 de elevi din 111 licee, 61% afirmând că „sunt interesați în primul rând să își dezvolte abilitățile de realizare a unui buget și de gestionare a cheltuielilor”.

Pentru dezvoltarea educației financiare ca disciplină opțională în cât mai multe școli, JA România și Raiffeisen Bank au desfășurat competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, adresată unităților de învățământ. A câștigat Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, premiul constând într-o finanțare de 1500 de euro destinată modernizării școlii. Pe locurile următoare s-au clasat Colegiul Economic „Delta Dunării” din Tulcea – finanțare de 1000 de euro și Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea – finanţare de 500 de euro.

DISTRIBUIȚI